I september beslutade kommunstyrelsen för Solna stad att den nya skolan i Järvastaden ska utökas med en byggnad för elever i årskurs 4 - 6 samt kompletteras med en idrottshall.

Järvastadens skola öppnade i augusti detta år och tar emot elever i årskurserna F - 3. För närvarande går endast elever i förskoleklass samt årskurs 1 här, men skolan kommer att växa med en årskurs per år de närmaste två åren.

Den nu beslutade utbyggnaden av skolan beräknas vara färdig till skolstart 2028, vilket innebär att de elver som nu går på skolan kommer kunna fortsätta på samma skola även under mellanstadiet.

-  Redan förra året beslutade vi om att ta fram en detaljplan som möjliggör byggandet av en mellanstadiedel i anslutning till Järvastadens skola. Nu ser vi att det finns behov av ett mellanstadium om bara några år och kan snabbt påbörja arbetet för att ha skolan klar till dess, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.

Byggnaden där mellanstadiet kommer att hålla till kommer att ha plats för 150 elever vilket motsvarar sex klasser med 25 elver i varje klass. Även ett bibliotek finns med i planerna. Biblioteket kommer placeras så att allmänheten kan komma in även utanför skoltid. Skolköket kommer att byggas om för att anpassas till den större mängden elever, likaså den nuvarande matsalen som kommer att byggas ut.

Utomhusmiljön kommer också att påverkas. Förutom att skolan kommer att få egen idrottshall kommer också en ny skolgård att iordningställas. Den nya skolgården kommer i likhet med den nuvarande att ha utrymme för lek, rekreation och flera olika typer av aktivteter. Idrottshallen kommer att finnas tillgänglig för Solnas idrottsliv utanför skoltid.

Mer att läsa om detta finns på Solna stads webbplats.