Det är inte bara på semmeldagen, eller Fettisdagen som den egentligen heter, som Maroun Chahine bakar semlor. Sedan flera veckor tillbaka gör han två till tre rejäla omgångar med semlor varje dag, och de går alla åt!

Sakta men säkert börjar vintern ge sig för att lämna plats till våren. Solen visar sig oftare och värmer både människor och mark. För dig som vill hälsa våren ytterligare och få ny energi finns två chanser till halvdagsretreat tillsammans med Mi Eriksson, där hon håller klasser i yoga, qigong och meditation.

Vi fick ett samtal från vattenverket. De har sett att i avloppsledningarna från Järvastaden kommer inte bara toalettpapper utan även våtservetter och hushållspapper.

Ingen snö, inget pulkarace. Istället blir det prova-på-dag här i Järvastaden, söndag 16 februari. Här är alltid något på gång och nu får både vuxna och barn tillfälle att  prova zumba, pound, yoga och qigong.

Förberedelser inför kvarter Linnéan

Nu har förberedelser inför byggandet av kvarter Linnéan i Järvastaden påbörjats. Det innebär att trafiken leds om på en del av Järva skjutbaneväg. Även cyklister och gående påverkas.