Järvastaden är en stadsdel i norra Solna. Järvastaden ligger också på gränsen till Brotorp, en stadsdel i Sundbyberg. Järvastaden AB ägde mark i Brotorp och har utvecklat en del av den nya bebyggelsen i denna stadsdel. I början av utvecklingsprojektet gjordes försök att flytta kommungränsen, så att all mark som skulle detaljplaneras av Järvastaden AB skulle vara i Solna. Det blev inget av med flytt av kommungräns.

Gator och vägar i ”Järvastaden-Brotorp” har nästan alla hundnamn, Brukshundsvägen, Vinthundsgatan, Spetsgränd och Stövarvägen. Bostäderna, omkring 170 rad- och parhus samt ca 400 lägenheter i flerbostadshus, byggdes klart under en tioårsperiod mellan ca år 2007 och 2016. Skanska och JM byggde de flesta men även HSB och Svenska Hem i Bromma har varit med och byggt bostadshusen.

Järvastaden har byggt en provisorisk ICA-butik på fastigheten närmast Enköpingsvägen. Planeringen har varit att kunna bygga flera bostadskvarter vid trafikplatsen och få en permanent större ICA-butik i ett av kvarterens gatuplan. Bristande kapacitet i Sundbybergs VA-nät försenar detta projekt.

En västra del av Brotorp, något senare uppförd, har inte utvecklats av Järvastaden även om bebyggelsen är fint integrerad.