Nedanför Mulle Meck-parken i Järvastaden finns en basketplan under sommarmånaderna. På vintern spolar Järvastaden en konstfrusen isbana på samma ställe. Basketplanen är öppen för alla och det går att spela lagom länge på in på kvällen, med hänsyn till de boende i närheten som uppskattar om det inte spelas högljutt på sena kvällar.

Efter regn samlas det en del vatten på planen. Vi har nu ställt ut skrapor som borde kunna användas för att få bort vattnet.

Bredvid basketplanen finns flera ”sommartoaletter” som är till för basketspelare samt besökare till parken.

På vår nya idrottsplats nere mot järnvägen finns det, förutom tre konstgräsplaner för fotboll, också en multisportyta. Solna stad pratar om att det även där ska sättas upp basketkorgar. Diskussion pågår även med Solna stad om ytterligare andra lämpliga platser för ännu fler basketkorgar. Förhoppningsvis kan vi återkomma till detta.

AIK Basket kommer till idrottsplatsen och Järvastadens Familjefestival 24 augusti då vi samtidigt inviger den nya idrottsplatsen. Öva era baskettalanger i sommar och kom förbi idrottsplatsen för att visa upp era kunskaper för ”proffsen”!