I Järvastadens hållbarhetsprogram följer vi kontinuerligt upplevd trygghet, resande och service. Genom feedback från boende, arbetande och elever i Järvastaden har vi nu sammanställt årets resultatet. Totalt 593 personer har svarat på enkäten under perioden mars - april, och vi vill tacka alla som deltagit i årets enkätundersökning. PMP Marknadskonsult AB har hanterat insamling och sammanställning av data.

Trygghet

Känslan av trygghet förändras i linje med samhällstrenden och framförallt barnen upplever ökad otrygghet när de vistas utomhus i mörker i Järvastaden. Ungefär hälften av Järvastadenborna önskar fler åtgärder för att öka tryggheten. Det finns intresse för pågående initiativ, såsom nattvandring – och då behövs fler som bidrar i det arbetet! Kan det vara du som gör Järvastaden till ett mer tryggt område?

Resvanor

Andelen hållbara kilometer ökar! Järvastadsborna reser mer hållbart jämfört med 2023. För att utveckla hållbara resvanor ytterligare önskas bättre bussförbindelser samt cykelvägar.

Service

Allra viktigast för Järvastadsborna är ett café och fler restauranger samt en fritids-/ungdomsgård. I topp på den totala önskelistan ligger även ett apotek och en utbyggd mataffär. Ungdomarna önskar främst fler fotbollsplaner, därför är det glädjande att Järvastaden IP öppnar i samband med familjefestivalen. Vi har även mottagit er feedback kring önskade aktiviteter under festivalen, det är matupplevelse och idrottsliga aktiviteter som står högst upp på agendan!

Ta del av resultaten i ”Vi tycker om Järvastaden” och dela gärna dina tankar med oss genom att skicka mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..