Det var en gång en förskola och sedan den flyttade ut står huset tomt.

Järvastaden AB äger huset på Honnörsgatan 2 i korsningen med Mönstringsvägen och Järva skjutbaneväg. Huset ritades av de kända arkitekterna Backström och Reinius, är från militärtiden och användes länge i mönstringsverksamheten. Grönlunds hade i många år undervisning för blivande buss- och lastbilschaufförer. Järvastaden byggde snabbt om lokalerna till Järvens förskola 2016. Sedan slutet av 2023 har huset stått tomt efter det att förskolan flyttat ut.

Vi planerar för och tror att det så småningom kommer vara förskola igen i huset. Kanske om 4-5 år. Fram till dess vill vi nyttja huset för lämpliga verksamheter. Kanske co-working, kontor, mötesrum för styrelser eller annat som kan passa temporärt.

Besök Järvastadens Instagram-konto där vi går en rundvandring i huset. Och skicka gärna in förslag på vad du tycker att huset skulle kunna användas till under de närmaste 4 - 5 åren.
Skriv till oss via kontaktformuläret här.

Delar av byggnaden ligger ganska nära el-ledningarna och Svenska Kraftnäts kalkyleringar säger att där överskrids gränsvärdet något avseende strålning från ledningarna från 2024 när belastningen i ledningarna beräknas öka. Det är därför förskolan för barn med stadigvarande verksamhet flyttat ut.

Ny provisorisk verksamhet i husets delar närmast el-ledningarna bör vara av sådan karaktär att det inte innebär stadigvarande och långvarig vistelse, speciellt för barn.