I augusti kommer det bli familjefestival i vår stadsdel Järvastaden. Vi tar inspiration från evenemanget i höstas, då vi hade fest i Lottaparken i samband med att elevernas målningar från projektet ”En planet, Ett folk”, sattes upp på bullerplanket vid Råsta Hem.

Arrangörerna är järvastadsbor i samarbete med Järvastaden AB. Planerat är att festivalen kommer att hållas lördag 24 augusti klockan 14 - 20, ihop med att den nya idrottsplatsen vid Gunnarbovägen öppnas och invigs.

Temat kommer att vara en inkluderande och levande stadsdel. Vi vill spegla temat genom att få så många järvastadsbor som möjligt att bidra på olika sätt till festivalen. Det kommer att bjudas på sång och dansuppträdanden på stora scenen och runt om kommer det att finnas aktivitetstält med ansiktsmålning, hantverk, matlagning, målning och annat. Det blir aktiviteter för alla åldrar.

Även bostadsrättsföreningar kan vara med. Det kommer att anordnas en brännbollsturnering och ni erbjuds att ställa upp med ett 5-manna lag, i turneringen möter ni andra lag som representerar sina föreningar. Det bästa laget vinner ett pris.

Ett annat sätt att vara med på festivalen är att arrangera en aktivitet vid ett tält. Exempelvis kan ni lära ut en särskild maträtt som någon i er förening är duktig på. Eller varför inte prova-på hantverk, konst eller annan kulturell aktivitet. Det finns möjlighet att loppmarknad där intäkterna går till välgörenhet.

Idéerna är många och vill ni ha inspiration eller svar på frågor går det bra att kontakta arrangörerna så hjälper vi till.

Senast 30 maj behöver vi veta om er förening önskar vara del av familjefestivalen, antingen med lag till turneringen eller med någon aktivitet vid ett av tälten. Anmälan sker via e-post till : Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi ses på festivalen hälsar planeringsgruppen! Se deras hälsning till dig på Instagram.