Sedan lite mer än ett år tillbaka finns en provisorisk padel-hall i Järvastaden på Fridensborgsvägen 98. Det är Solna Padel Club som driver anläggningen med fyra banor för dubbelspel och en bana för singelspel. Trots de senaste årens mer dystra klimat för olika padel-arrangörer, så går det bra för Järvastadenbon Jacob Lilja och hans kollega Viktor Källquist.

De jobbar dagligen hårt för att kunna bibehålla kunderna och hålla nere kostnaderna. Som ett av några exempel har det etablerats en stor ungdomssatsning med cirka 80 barn mellan 7 och 15 år som spelar padel. Barnträningarna hålls ofta på tidiga eftermiddagar och genom att satsa lokalt så kan barnen gå direkt från skolan. Det finns möjlighet för barnen att komma redan 30 minuter innan sin träning för att äta mellis och byta om efter skolan.

Hallen hyrs också ut till Raoul Wallenbergskolan, så barnen kan spela under skoltid. Jacob och Victor anordnar populära läger varje lov för barn och ungdomar. Kommande sportlovet är fullbokat. Det satsas på vänner och bekanta som brinner för padel som barntränare.

Varje helg hålls americanos (miniturneringar) som över tid har blivit väldigt populära. Det är timanställda ungdomar som håller dessa americanos.

Varje vecka hålls vuxenträningar, dessa pass fylls på fort! I padelhallen anordnas event såsom företagsträffar, barnkalas eller födelsedagsfester.

Järvastadens vd fick en introduktion i padel-spel av Jacob. Efter att första gången prövat padel, så kunde konstateras att spelet troligtvis inte kräver någon hjälm och att kortärmad tröja är bättre än arbetsjacka. Se mer på Instagram.