Under det gångna året har det som alltid hänt en massa saker i Järvastaden. Nästan alla planerade evenemang har genomförts, från skridskodisko i januari, firande av godisregn på Valborg till Barnens julmarknad i december, för att nämna några.

Det pågår många aktiviteter på initiativ från boende i området. Ruha och Skapande verkstad har haft massor av verksamhet för ungdomar, PS-träning har kört hårt i alla väder varje tisdag utanför Jaktvillan, Hanna, Helene och Anna-Karin har startat yoga, Kia öser på med zumba medan Mi lugnar ner med qi-gong. Scouter och barnkör är i Jaktvillan torsdagar och tisdagar som vanligt. Där har också Maria sitt välbesökta stickcafé ungefär en måndag varje månad.

Stadsdelen fortsätter att byggas ut. Många nya Järvastaden-bor har under året flyttat in i Skanskas Brf Linnean. I samma kvarter är strax Brf Kaprifolen klart för inflyttning och Skanska har också påbörjat bergschakt i grannkvarteret Ängsklockan. JM bygger på i Brf Strandviolen och Ängsviolen. I kvarter Skogsstjärnan bygger Solna stad lågstadieskolan och Resona har fått bygglov för sin Brf Äventyret. Solna Vatten har byggt klart ett stort underjordiskt dagvattenmagasin mellan Järva skjutbaneväg och Mulle Meck-parken.

På tal om Skjutbanevägen, så öppnades den provisoriskt för bilar, cyklar och gående. Kanske tycker några att det var det bästa 2023!

Bygget av idrottsplatsen med tre konstgräsplaner för fotboll och ett omklädningshus har rullat på enligt plan. Anläggandet av Västergårdparken har påbörjats.

2024 ser vi fram emot med spänning. Då blir idrottsplatsen klar. Ännu fler flyttar in till Järvastaden i Brf Kaprifolen och Brf Strandviolen. Krys vårdcentral öppnar. Lågstadieskolan ska vara klar till höstterminen. Kanske kan en provisorisk gräsmatta sås vid översvämningsytan mellan Järva skjutbaneväg och Mulle Meck-parken. Alla planerade evenemang finns i vår tryckta väggalmanacka (som kan hämtas hos ICA på Brogatan 1 eller hos Fridens Livs på Fridensborgsvägen 64). Du hittar den också här på hemsidan. Nytt för 2024 är den planerade familjefestivalen i augusti. Den ser vi särskilt fram emot.

Vi önskar alla boende och verksamma i Järvastaden Gott Nytt År!

Var försiktiga med raketer och smällare. Så att ni inte skadar er och tänk på alla hundar som ju ofta är mycket känsliga för detta. Tomtebloss är bra. Det kan också vara roligt!

Besök Järvastaden på Instagram där du kan se vår nyårshälsning.