Skomakarens barn går barfota, säger det gamla talesättet. Och lite av det kände bröderna Said och Ibrahim Tahir som driver fötetaget BHS av, när de skulle flytta sina verksamheter till Järvastaden.

Planen var att vara inflyttade och klara på Honnörsgatan 6 redan i september, men det dröjde några veckor till innan allt var klart.

- Trots att det låg mycket planering bakom flytten blev det mycket logistik, berättar Said. Samtidigt som vi skulle flytta till två olika lokaler – den i Järvastaden och en i Upplands Väsby – bedrev vi vår verksamhet som vanligt eftersom vi vet att det är viktigt att vara tillgängliga för våra kunder.

Men nu är den egna flytten avklarad och bröderna är glada över att vara på plats i Järvastaden. Företaget har de drivit och arbetat i tillsammans sedan 1998 och har idag även två heltidsanställda. Utöver det, vid behov, hyr de in personal eller samarbetar med andra leverantörer inom branschen.

BHS består av tre delar, där uthyrning av bilar är den mest omfattande. Därtill kommer helhetslösningar vid flytthjälp med allt från packning, flyttransport till flyttstädning. Den tredje delen är uthyrning av ljud- och ljusutrustning, till bröllop, studentskivor och liknande och bedrivs genom brödernas företag Kirar Sound.

- Vi har flera olika typer av bilar, allt från personbil till minibussar, lätta lastbilar och släp, berättar Said. Sedan flytten till Sverige 1982 har Said och Ibrahim alltid bott i Solna eller däromkring. Så det var ingen slump att företaget nu har sitt huvudkontor i Järvastaden.

- Det är vår hemmaplan, säger Said.

Said och Ibrahim ser fram emot att arbeta från lokalen i Järvastaden och hoppas kunna bygga nya och fler kundrelationer genom sitt breda utbud av tjänster. Genom åren har BHS och Kirar Sound anlitats flitigt av såväl privatpersoner som av idrottsföreningar runt om i hela Stockholm. Bland kunderna finns flera ambassader, myndigheter som Arbetsmiljöverket, föreningar och festarrangörer.

Said och Ibrahim välkomnar nu Järvastadsborna att ta kontakt, vid behov av en större bil, hjälp med flytt eller transport eller varför inte en musikanläggning till en fest.