Mikael Boierth startade Järvastadens bilpool 2016 i samband med att familjen behövde en ny bil. Nu skriver Dagens Nyheter om hans affärsidé som ligger helt i tiden gällande hållbarhet och hushållning av resurser, så kallad delningsekonomi.

Vi har skrivit om Järvastadens bilpool flera gånger på vår hemsida och gjort några filmer. Och nu har även DN uppmärksammat Mikaels Boierths fina initiativ.

I artikeln som publicerades i DN måndag 25 september berättar Mikael om sin verksamhet. En av hans kunder delar med sig av sin upplevelse av att ingå i en bilpool, bland annat hur mycket mer förmånligt det är att dela än att äga sin egen bil. Så här säger Carl-Wilhelm Tennander i DN: "Jag började räkna på det, leasingbilen kostade mig 5 500 kronor i månaden ungefär, och den högsta notan jag haft sedan jag gick med i bilpoolen har varit på runt 2 000 kronor."

Mikael berättar för DN att han gärna vill att företaget ska växa ytterligare, innan han ger sig i kast med att göra något mer storskaligt av det, så som Carl-Willhelm föreslår; sälja konceptet till alla landets bostadsrättsföreningar.

Läs hela artikeln om Järvastadens bilpool här.