I slutet av detta år kommer Järvastaden att få en vårdcentral som kommer att drivas av Kry, ett vårdföretag som förutom vård via en app också har fysiska vårdcentraler på åtta platser runt om i Stockholm.

- Vi är oerhört stolta att slå upp portarna här i Järvastaden, det är ny del av Stockholm för oss och vi tycker det är så kul att kunna nå nya och fler patienter, säger Jonas Beltrame-Linné som är kommunikations- och policychef på Kry.

Utöver de fysiska vårdcentralerna finns också Kry som app och gör det möjligt för patienter att konsultera vårdpresonal på distans.

- Hos oss på Kry får patienter i området redan idag snabb och smidig vård via vår app och tack vare vår nya vårdcentral så kommer ännu fler kunna få en god och nära vård även fysiskt när det behövs, fortsätter Jonas Beltrame-Linné.

På vårdcentralen kommer det finnas läkare, specialistläkare, sjuksköterskor, psykolog, fysioterapeut och annan vårdpersonal. Patienterna kan förvänta sig en tillgänglig god och nära vård där Kry tar ett helhetsansvar för dem genom att förena digital och fysisk vård. Då kan fler behandlas för olika typer av besvär, samtidigt som tillgängligheten upprätthålls tack vare digital vård när det går och fysiskt när det behövs.

Den nya vårdcentralen kommer att finnas i bottenplanet på adress Järva Skjutbaneväg 29 och beräknas öppna 1 november 2023.

Du som vill läsa mer och lista dig hos Kry kan göra det genom att besöka deras webbplats här.