Att hyra eller låna ligger i tiden. Allt fler hyr hellre än köper, det gäller mycket och framför allt bilar. Sedan snart ett år sedan finns en ny bilpool i Järvastaden, KINTO Share som vuxit fram genom Toyotas vision om att skapa bättre mobilitet för alla.

- Över 90 procent av tiden står bilarna i Sverige stilla, säger Pierre, som är City manager på KINTO. Hans ansvarar för lönsamheten i Stockholm och hans jobb går bla ut på på att leta upp bra p-platser för KINTO att ha bilarna på. Hans tidigare arbete som fastighetsmäklare har givit honom en bra kännedom om Stockholm. Och Järvastaden hade han hört om och såg som en bra plats för KINTO att ha några bilar på.

Det är ingen tvekan om att den här typen av tjänster är populära, för knappt två år sedan hade företaget bara en bil, nu är de uppe i över 700.

- Att bilarna står stilla större delen av tiden är inte hållbart ekonomiskt eller för miljön, säger Pierre. Då är det bättre och mer hållbart att dela. Om du inte behöver använda bilen varje dag så är KINTO ett bra alternativ till egen bil. Det smarta är att man kan välja storlek på bilen efter ditt behov och du betalar bara för den tid du bokar. När du är klar så har du tid och pengar över till annat. Bokning och öppning av bilarna sker genom samma app i mobilen. 

KINTOs flotta består av flera olika drivlinor, hybrider, plug in hybrider, elbilar och vätgasbilar. Allt för att möta behoven som medlemmarna har. Företaget har som långsiktigt mål att endast ha helt utsläppsfria bilar så på sikt när infrastruktur finns på plats och det finns bilar som klarar av alla typer av resor så kommer KINTO byta ut flottan.

KINTO sätter servicenivån gentemot sina kunder högt, här är det bilen som är i fokus, inte ägandet. Bilarna är alltid säkra, servade och rena. Det är alltid nära till en bilplats, helst inte mer än 500 meter.

I Järvastaden finns det tre bilstationer och en i Ulriksdal, totalt tio bilar. Den som vill söka en bil nära sig kan göra det här >

Pierres förhoppning för 2022 är att alla bilarna ska användas flitigt. När bilarna inte används av privatpersoner under de vanligaste arbetstiderna, så finns bilarna tillgängliga att nyttja i tjänsten för progressiva företag som har behov av bil, under just dessa timmar. 

KINTO erbjuder flera mobilitetstjänster utöver KINTO Share, tillexempel KINTO Flex som är ett bilabonnenmang där du kan abonnera bil 30 dagar i taget.

Bli medlem på kinto-mobility.se