I de lokaler där butikskedjan ÖoB tidigare hade sina lokaler öppnar inom kort Järvastadens första hunddagis, Trygga Hund. På söndag 20 september, klockan 11 - 15,  hålls öppet hus och då är alla hundar med sina ägare välkomna till Fridensborgsvägen 60 - 64, hälsar Johanna Strand, som är den drivande kraften bakom hunddagiset.

-- Jag gjorde min första praktik i åttan, på ett hunddagis, berättar Johanna och fortsätter:

-- Under gymnasiet sommarjobbade jag på samma hunddagis och sen har jag jobbat på sex olika hunddagis efter det.

Drömmen om ett hunddagis har alltid funnits hos Johanna. Gymnasievalet föll på naturbruk med profil hund, där Johanna fick lära sig om olika sjukdomar, vård, skötsel och träning av hundar, bland mycket annat. Hon har också två egna hundar, Scooby och Trixie, som är en boxerblandning.

Mamma Åsa finns med som stöd nu när Johanna vid 22 års ålder drar igång sin egen verksamhet. Åsa Strand är expert på hjärt- och lungräddning och kommer att vara den som sköter den administrativa biten kring hunddagiset.

Under öppet hus på söndag 20 september kommer Johanna att visa runt i de alldeles nyrenoverade lokalerna och svara på frågor. Det kommer att gå bra att lämna in en intresseanmälan för att få plats för sin pälskling och förhoppningen är att hunddagiset öppnar redan 1 oktober. Med hänsyn till rådande restriktioner kommer endast 10 personer åt gången att släppas in i lokalerna, under öppet hus på söndag.

Johanna har ambitionen att dagiset Trygga Hund ska vara en oas och lugn plats för hundarna som är där. Rummen är inredda så att varje hund ska ha en skön plats och atmosfären är tänkt att vara tyst och lugn.

Du som vill veta mer och följa Trygga Hund kan göra det på både Facebook och Instagram.