Järvastadens festfixare heter Daria

Redan efter två år i Sverige startade Daria Razumova ett eget företag inom vilket hon arrangerar allt från små till stora fester, kick offs för företag, konferensresor och bröllopsevenemang. Daria är också den som ligger bakom Food Festivalen, som har arrangerats i många år i Järvastaden.

- Jag har tyckt om att organisera olika typer av event, ända sedan jag var barn och började göra det i skolan, berättar Daria.

Efter att ha läst marknadsföring på universitetsnivå och arbetat några år, där hon samlade på sig värdefulla erfarenheter, började Daria att på allvar fundera kring att starta ett eget företag. Så när maken fick ett jobberbjudande i Sverige och familjen flyttade till Sverige och Järvastden 2013 dröjde det ett par år innan hon kom igång med företaget. Hon kände sig för och tog in atmosfären, identifierade olika boehov och sedan var hon redo att dra igång en egen verksamhet. Kunderna kom och idéerna är det aldrig någon brist på.

- Jag är tacksam över att mina allra första kunder hade förtroende för att låta mig arrangera event åt dem, trots att jag var så nystartad, berättar Daria.

Hennes företag ordnar små kalas, stora fester, resor till utlandet för företag och en folkkulturfestival på vårkanten, i centrala Stockholm. Så föddes idén att dra igång något i Järvastaden.

- Sverige är ett mångkulturellt land och jag ville att människor skulle få chansen att smaka mat från olika delar i världen, just här i Järvastaden. Mat förenar och Food Festivalen hyllar kultur, vänskap och vänlighet, säger Daria.

Hon trivs i Järvastaden, som hon säger är en trygg och lugn stadsdel. Det är skönt att det är nära till naturen, samtidigt som det är nära till stan. Hon uppskattar väldigt mycket att Järvastaden är familjevänligt och att det arrangeras så många aktiviteter som gör att grannar får lära känna varandra och att stadsdelen känns mysig.

Den som vill veta mer om Darias verksamhet kan besöka hemsidan för hennes företag Eventart.