När Catherine Zawadzki var på en fest i slutet av 1980-talet såg hon en ”viking” och det var kärlek vid första ögonkastet. Så småningom lämnade hon födelselandet Frankrike och bosatte sig i Stockholm tillsammans med kärleken. Idag bor de i Järvastaden sedan fem år tillbaka och Catherine driver ett företag där hon undervisar i franska och italienska.

Utöver den vanliga språkundervisningen driver hon också en klubb för frankofoner och frankofiler. Alla som talar franska och vill hålla sina kunskaper vid liv eller till och med utveckla dem, är välkomna att komma med i klubben.

Verksamheten går ut på att medlemmarna träffas, går promenader, går på bio och ser fransktalande filmer, läser böcker på franska och konverserar.


- Svenskar är för blyga, säger Catherine med eftertryck och menar att det viktigaste för den som vill lära sig ett nytt språk är att prata, prata och prata. Grammatiken är inte det viktigaste, det är att våga prata.

Klubben idag består av ungefär 130 medlemmar och det finns en hemsida, självklart helt på franska, där Catherine annonserar ut aktiviteter, föreslår litteratur och delar länkar.

Den som vill bli medlem är välkommen att besöka hemsidan där all information om ansökan till klubben finns.