Doftande bakverk i långa rader, allt från surdegsbröd till kanel- och kardemummabullar, kakor och smaskiga tårtor, det är vad Maroun Chahines bageri Gottig lockar sina besökare med. Ett av de senaste tillskotten - och ett av de mest efterlängtade - i Järvastaden.

Under sommaren öppnade Manoud sitt bageri och konditori på Fridensborgsvägen 52. Efter att först ha utbildat sig inom bageri- och konditoriverksamheten, sedan arbetat några år i branschen, öppnade han så sitt alldeles egna bageri och konditori, till Järvaastadsbornas stora glädje

- Jag har drivit eget i 25 år, så jag vet hur viktigt det är att bygga bra kundrelationer, säger Manoud.

Han arbetar 12-timmarsdagar, från att han står på bagerigolvet när många av oss fortfarande ligger och sover. I sitt kök skapar han sedan allt från grunden, kvalitet är en av hans ledstjärnor.

- Innan jag ens tänker lönsamhet eller affär tänker jag nöjd kund, säger Manoud.

Rörelsen börjar så smått att ta fart, fler och fler kunder upptäcker konditoriet och allt fler kommer till Manoud för att köpa med frukostsmörgåsar eller mötesfika till sina arbetsplatser. Stamkunderna är till större delen Järvastadsbor men fler och fler utanför vår stadsdel har också upptäckt de goda bakverken och surdegsbrödet.

Manoud lägger stor stolthet i sitt yrke och är medveten om att det är ett hantverk. Det råd han vill ge den som bakar hemma är att det kräver tid och noggrannhet att få ett bra resultat.

- Ett bra recept, tålamod och att ge degen den tid den behöver, det är knepet, hälsar Manoud.

Och den som inte finner tiden är välkommen att komma förbi Manoud för någon av hans färskbakade godsaker.

Vill du veta mer, besök Gottigs sida på Facebook.