Sedan slutet av 2023 har huset med Järvens förskola stått tomt efter det att förskolan flyttat ut. Troligt är att det så småningom kommer vara förskola igen i huset. Kanske om 4-5 år. Vi bad på vår hemsida och via Instagram tidigare om förslag på lämpliga provisoriska verksamheter att fylla lokalerna med.

Det kom in närmare 30 förslag. De flesta önskade biblioteksverksamhet eller lokal för ungdomar. Några föreslog att lokaler skulle kunna användas för privata ändamål, möten för styrelser, co-working eller gruppträning.
Vi håller nu på att utreda hur lokalerna behöver kompletteras för att brandutrymning ska fungera med olika verksamheter i huset.

Till att börja med kommer troligen vissa pågående verksamheter i andra befintliga lokaler att få flytta in i huset. Detta för att vi ska pröva att utöka lokaler för det provisoriska hunddagiset. De behöver mer utrymme för hundar som står på kö. Vi vill också prova att ordna ett provisoriskt café med rymligt utrymme för servering inomhus.

Flera av förslagen på verksamheter att fylla huset med är av karaktär som Solna stad borde vara huvudman för. Vi söker dem för att få besked om hur de ser på möjligheten att ordna kommunala verksamheter i dessa lokaler.