Vår vision för Järvastaden kommer ur det geografiska läget: Här bygger vi ett drömboende för barnfamiljer och alla andra som vill bo lugnt och tryggt med naturen utanför dörren och city runt hörnet. För att visionen inte bara ska stanna vid vackra ord översätter vi den i en årlig handlingsplan och konkreta aktiviteter.

Bygger vi en skridskobana anordnar vi även skridskodisco. När cykelsäsongen börjar ordnar vi cykel-fixar-dag. Vi hälsar våren välkommen med eget valborgsmässofirande. Vi har motionsloppet Järvastadsloppet som varje år samlar ca 1000 deltagare osv. Alla aktiviteterna finns att se under fliken ”Här är alltid något på gång” på hemsidan.

Utöver aktiviteter för de boende samarbetar vi med lokala föreningar och klubbar. Vi uppmuntrar och stödjer lokala verksamheter och initiativ som bidrar till en levande gatubild och en utökad närservice.
Vår vision om ett drömboende för barnfamiljer översatt i en handlingsplan och aktiviteter skapar en levande stadsdel och spontana möten mellan människor. När människor möts och trivs tillsammans bidrar var och en till gemenskapen på sitt sätt och gör Järvastaden till vad den är – en öppen och levande stadsdel där alla är välkomna.

I visionens anda vill vi tillsammans med er boende göra familjefestivalen lördag 24 augusti då vi samtidigt öppnar idrottsplatsen i Järvastaden. Tillsammans planerar vi festivalen där vi hoppas att många i stadsdelen tar chansen att medverka i gemensamma aktiviteter.

Kia har redan lovat att leda zumba-dans, Mi håller i qi-gong, Solna kulturskola kommer. AIK fotboll lär vara på plats. Vi ordnar pingisbord för Nilo och hennes barnboksfigurer. Det finns plats för många fler. Vi kommer att ordna med tält och scen vid idrottsplatsen. Det kommer finnas servering med mat och dryck. Vi hoppas att bostadsrätts- och samfällighetsföreningar m fl anmäler lag för brännbollsturnering, 5 personer i varje lag.


Hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..