Sedan Helena Eklöw startade sin redovisningsfirma HelEkonomi för fyra år sedan har det bara rullat på. De första kunderna hittade hon inom den närmaste kretsen men de i sin tur har rekommenderat henne vidare och nu är det omkring 25 nöjda kunder som får hjälp med allt från löpande bokföring, bokslut, deklarationer, årsredovisning och fakturering.

När Helena skulle gå tillbaka till arbetet efter en längre föräldraledighet, två barn som kom i tät följd, hade företaget hon arbetade hos blivit uppköpt av ett annat och att komma tillbaka blev annorlunda än hon hade tänkt sig. Efter 22 år i yrket kände Helena att hon kanske skulle våga satsa på en gammal dröm.

- Tanken att starta eget hade funnits i många år och maken pushade och stöttade, så jag tog klivet, berättar Helena.

De kunder hon har förbereder själva underlaget till henne och sänder det till henne i någon digital form. Företagen som anlitar henne är allt från små enskilda firmor till större aktiebolag. Två av hennes kunder finns i Järvastaden.

- Jag har samarbete med en revisionsbyrå där jag även har arbetat som konsult, så mina kunder kan verkligen få en helhetslösning, säger Helena.

Helena arbetar flexibelt, antingen hemifrån Fridensborgsvägen eller på plats hos kunden. Hennes utgångsläge är att kunden berättar vad den behöver och så hittar de en skräddarsydd lösning tillsammans.

I år har hon och familjen bott tio år i Järvastaden. När hon träffade maken arbetade han i Järvastaden och de sökte någonstans att sätta bo, mellan innerstan, där Helena bodde och Märsta, makens födelseort. Valet föll på Järvastaden som blev en bra kompromiss. Här trivs familjen väldigt bra.

- Det ska mycket till om vi ska flytta härifrån, säger Helena med eftertryck.

Är du företagare och vill ha hjälp med din redovisning eller andra ekonomiska tjänster är du välkommen att kontakta Helena på 073-648 42 70.