Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 28 november 2017

Välkommen till Barnens Julmarknad och utställning av pepparkakshus!

Söndag 3 december kl 11:00 – 15:00 blir det traditionsenligt Barnens Julmarknad och pepparkakshus-utställning vid Jaktvillan i Järvastaden, Gunnarbovägen 91.

Som vanligt delar Tomten ut julklappar till alla barn. Skolklasserna har egen försäljning av korv & bröd, våfflor och julgotter. Och passa på att ta en åktur med häst och vagn genom Järvastaden! En hel fårfamilj kommer på besök från Överjärva gård!

Och välkommen med ditt bidrag till årets pepparkaks-hus-utställning! Fram med degen, kavla upp ärmarna och sätt igång! Senast torsdag 30 november vill vi att du kommer med ditt pepparkakshus till Jaktvillan.

Alla husen kommer att ställas ut och det finaste vinner en korg julgotter från ICA Nära i Järvastaden. Mer info på jarvastaden.se God Jul och Gott Nytt År!

PS: Missa inte adventsmyset på Överjärva gård helgen 9 - 10 december. Ponnyridning, grilla lammkorv över öppen eld, klappa fåren och handla julgotter i marknadsstånden!


Varför bor du var du bor?

Det finns många faktorer som avgör var man väljer att bo."Bra planlösning" kommer långt ner på listan.

Läs mer om KIT på Facebook >

Skynda på med pepparkakshuset

Vi vill gärna ha in så många tävlingsbidrag som möjligt och det är jättebra om de kan lämnas in till Jaktvillan redan till torsdag 30 november. Då hinner vi planera för hur de ska ställas upp på bästa sätt inför söndagen.

Läs mer >


Trygg i Järvastaden – Informationsmöte

Vi har till onsdag 29 november bjudit in bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar (som får representera småhusägare) till informationsmöte kring trygghetsfrågor i Järvastaden.

Läs mer >

Bli scoutledare i Järvastaden-Ursviks scoutkår

Som ledare behöver du inte ha någon tidigare erfarenhet eller särskild utrustning. Ett nyfiket sinne räcker långt och du är inte heller i ditt arbete. Just nu finns tre drivna ledare för Järvastaden-Ursviks avdelning och de utvecklar verksamheten i tätt samarbete.

Läs mer >


Kvartersnamn beslutade i Järvastadens nästa detaljplan

Namnberedningen i Solna har beslutat om kvartersnamnen i kommande detaljplan i Järvastaden. Angränsande kvarter i den pågående byggnation heter Pyrolan. Även de nya kvarteren namnges med inspiration från blommornas värld. Om t ex blomman Linnéa kan läsas: Den finns i hela Skandinavien, men är mindre vanlig i de södra och mellersta landskapen. Där är den begränsad till barrskogarnas, framför allt granskogarnas, skuggrika inre.

Läs mer >

Sista bitarna på plats i Järvastadens naturlekplats

Sen en tid tillbaka har vi öppnat upp vår nya lekplats mitt bland träden i skogen mellan Jaktvillan och nya Raoul Wallenbergskolan. Nu har de sista bitarna också kommit på plats. Det är en sorts velodrom som är försiktigt inplacerad i den sluttande terrängen nära den nya skolan. Här kan man med fördel störta runt på olika sorts cyklar. Det går enkelt nedför men lite jobbigare uppför tyckte Järvastadens vd Stefan Sellgren när han provkörde.

Läs mer >


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >