Med fortfarande lite snö och vitt på marken fick vi fira första advent med traditionsenlig Barnens Julmarknad vid Jaktvillan i Järvastaden även om det fortfarande är november.

Det är så trevligt att kunna hälsa kända ansikten från många år tillbaka, boende i Järvastaden sen länge, nya inflyttade, invånare i närområdet och alla andra som har vägarna förbi. Det är med stor hjälp av ICA Nära i Järvastaden, som generöst sponsrar skolklasserna med varor till försäljning i stånden, vi årligen kan genomföra evenemanget. Lukten av grillad korv, våfflor med grädde och sylt, kaffe, varm choklad sprider sig snabbt bland besökarna. Sofias väl valda julmusik strömmar ur högtalare tills strax efter klockan två. Då kommer äntligen Solna Brass och sätter på sig tomteluvorna och det blir fullt blås av kvartetten. Fåren från Överjärva gård fick se hur kön för att åka hästskjuts genom stadsdelen var lång.

PS-träning var på plats för att informera om sin verksamhet och prata om nyttan med att hålla i gång. Har ni sett hur de tränar bredvid Jaktvillan flera dagar i veckan oavsett väder? Det är imponerande! Jacob och Viktor var nya ansikten för i år. De ansvarar för vår nya padelhall vid skolan. Håll uppsikt på vår hemsida, för nu är det inte långt kvar innan det går att spela padel, både dubbel och singel inomhus i Järvastaden.

Läs mer om PS Träning >

Läs mer om padel i Järvastaden >


Klockan 12 kommer tomten med häst och vagn till Järvastaden. I flera timmar sitter han och delar ut julklappar till barnen och tar emot önskelistor. Många välskrivna med teckningar och bilder. Flera med extra rader om bra uppförande för att motivera några extra klappar.

 


Inne i Jaktvillan presenterade White sitt förslag på nya närparken som ska byggas i Järvastaden. Angelica och Theresa hade fullt upp med att prata med intresserade boende och de hade också hjälp av Emelie från Skanskas Hållbar Affärsutveckling. Många bra synpunkter lämnades och vi lär återkomma med mer information om hur arbetet fortskrider.

Ola och Helena jobbar hårt för att få alla pepparkakshusen snyggt på plats i växthuset. Det blir enkelt för alla att titta, beundra och rösta på någon av de 21 fina kreationerna.
Vi räknar till en bra bit över 700 röstande. Flera av bidragen fick många röster men det var två tävlande som var i en klass för sig:
- Hjullastaren med fantastiska detaljer och skopan full med små marshmallows.
- AVICII ON ICE med den sfäriska Globen gjord av pepparkaka där det också var möjligt att ta sig upp till toppen med Sky view.

Det var helt onödigt att sära på dessa fantastiska pepparkakskonstverk. De hade i princip lika många röster. Vi utser båda till vinnare och säger grattis till Fredrik som lämnade in hjullastaren och till Celia och Kristoffer som kom med Avicii Arena. Ni är välkomna till Jaktvillan för att hämta era priser, 2 000 kr i presentcheckar hos ICA Nära.

Alla andra som delade andra platsen är också välkomna att komma förbi för att hämta era pepparkakshus och få med er chokladasken som tack för ert deltagande.