När ungdomar och motionslöpare anmälde sig till Järvastadsloppet fanns möjlighet att också notera en anledning till varför det skulle springas. Nu har vi tagit del av alla inkomna svar.

Många skriver kort och gott att det är för att det är kul, det är roligt, det är skoj eller att hen gillar att springa. Några motiverar med ett kort konstaterande: motion.

Någon skriver lite mer:

"Det blir mitt första motionslopp efter ett lååångt uppehåll och det känns jättekul då jag nyligen flyttade till Järvastaden."

Några skriver att det är för att må bra och att det är för hälsans skull. Många vill vara i naturen. En rolig utmaning, ett kul arrangemang är några anledningar. Flera poängterar att det är ett trevligt evenemang tillsammans med familjen, ett sätt att träffa grannar och umgås. Flera noterar att de gör det tillsammans med sitt fotbollslag. Någon springer för att pappa har anmält. Någon för att dottern ska springa.

Ett annat längre svar:

"För folkhälsans bästa! Många är i dag drabbade av psykisk ohälsa och stress. Rörelse är ett sätt att få balans, rensa hjärnan och må bra. Löpning, särskilt utomhus är en lisa för själen!"

Det finns de som springer för att hänga med kompisar. Några för fred och gemenskap.

"För att det är kul att springa, kul med lite tävling och extra roligt att göra det på hemmaplan. Så kul med alla aktiviteter som sker i Järvastaden :) bra sätt att träffa grannar."

Och faktiskt; det finns flera som också vill springa för att vinna.

Vår tanke är nog att alla som kom och sprang var vinnare och därför får alla som går i mål medalj!

Vi hade 149 personer som, medvetet eller inte, anmälde sig sent och då betalade 50 kr. De 7 450 kronorna skickar vi till UNHCR.