Tisdag 31 maj togs det första spadtaget för Järvastadens nya idrottsplats.

Lars Råden, kompetensnämndens ordförande, Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Bengt Fardelius, Skanska och Stefan Sellgren, Järvastaden AB, talade kort innan de tillsammans med Emma Färje Jones från Vasakronan skottade inför kameran.

Vd för Järvastaden AB, Stefan Sellgren, inledde talandet:

- Vi på Järvastaden AB och våra ägare, Vasakronan och Skanska, jobbar entusiastiskt tillsammans med Solna stad med att bygga en ny stadsdel i norra Solna. Vi riktar oss mot många målgrupper men framför allt mot barnfamiljer. Barn som växer upp i Järvastaden ska göra det i en trygg och säker stadsmiljö. Föräldrar ska veta att barnen tryggt kan gå till skola och fritidssysselsättning. Då ska byggnader och anläggningar ligga nära. Också för att spara resväg, spara tid och vara hållbart. Därför ska vi ha en stor idrottsplats i Järvastaden.

- Vi har kämpat i många år med planering, detaljplan och projektering. Det är en svår plats att bygga på, nära järnvägen och med usla grundförutsättningar. Många har tyckt och tänkt. Många utredningar har gjorts och gjorts om. Det har kostat tid och det har kostat pengar.

- Nu kan vi ändå äntligen tillsammans ta första spadtagen, sa Stefan Sellgren avslutningsvis.