Tusentals boende i och kring Järvastaden kom till Jaktvillan för att fira Valborg i härligt vindstilla och nästan soligt vårväder.

Det var full rulle på försäljning av korv med bröd, kaffe, bullar och annat som de lokala idrottsföreningarna från Solna Konståkning och Vasalunds IF sålde. Solna Brass kom med hela ensemblen och skapade finfin stämning redan vid entrén till evenemanget. Till karusellen för de minsta barnen var det kö och likaså till ansiktsmålningen även om Zilloman hade fyra hårt arbetande målare. ICA lät mera kilo godis än någonsin regna över vilt plockande barn och ungdomar. Music Kidz med alla barnen på sin scen sjöng till glädje för föräldrar i flera generationer. Majbrasan var liten men elden togs sig snabbt när Solna Sjöscouter tänt med många facklor.

Vinnare i tipspromenaden

Det var över 100 som gick tipspromenaden i naturparken och svarade på frågor samt gissade antal marshmallows i påsen vid Jaktvillans veranda. Nästan alla klarade av att svara rätt på frågorna men ingen kunde gissa att precis rätt antal godis var 760. Det gissades rejält, allt mellan 100 och 10 000. Närmast var Klara som gissade 800. Vi säger grattis till henne och du är välkomna förbi Jaktvillan för att hämta pris i form av presentkort hos ICA.

 

Rätt svar på tipspromenadens frågor

Blåsippa (2) är blomman som niger och säger att nu är det vår. Igelbäckens naturreservat (!) ligger bredvid Järvastaden. Anders Bagge (2) från idol-juryn var med i melodifestivalen. Sveriges kung heter Carl XVI Gustaf (X). Havsörnen är Upplands landskapsdjur (X). Nils van der Poel och Sara Hector (2) tog guld för Sverige i senaste vinter OS.

Efterlysning

Ett SL-kort upphittades. Det kan återfås i Jaktvillan. Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att boka en tid.