Har du sett att det står en ny box vid ICA nära Järvastaden? Det är en ny innovativ tjänst som ger tillgång till massa produkter av högsta klass på ett smidigt och hållbart sätt. Tanken är att grannboxen ska ersätta behovet av att äga dessa produkter själv.

- Alla tycks hålla med om att det är ohållbart att varje hushåll äger en borrmaskin. Och det gäller väldigt många produkter som vi kanske använder ett par gånger per år. Vi tror på att livet ska vara både bekvämt och smidigt, så därför har vi fyllt grannboxen med produkter som står redo att användas. Och för att det ska kännas som ens egna förråd så kör vi en medlemsmodell där man betalar en fast avgift per månad och sen kan boka och använda så ofta man vill utan ytterligare kostnad, säger Johannes Dahlberg, grundare av Ihopa.

Medlemmarna kan boka och låna hem saker dygnet runt. Tanken är att bara ha produkten hemma medan den används, så att den annars förvaras på sin hylla i grannboxen. Därför finns tidsbegränsningar hur länge produkterna får lånas, men den tiden är generöst tilltagen.

För att låna något, gå in i appen och boka. Gå sedan till boxen och hämta det du har bokat. När du är klar lämnar du tillbaka produkten och om det finns ett batteri så sätter du det på laddning så att nästa medlem kan hämta den fulladdad.

Fördelen med den här modellen är att den ger alla möjlighet att använda mycket bättre produkter än vad konsumenter annars använder. Det är stor skillnad på en enkel borrmaskin och en borrhammare om man har betongväggar. Sen finns en hel del produkter som konsumenter inte har hemma, såsom en textiltvätt. Det är sällan vettigt att köpa en sådan eftersom den inte kommer användas mer än kanske en gång per år. Men i grannboxens upplägg kommer även sådana maskiner till sin rätt.

- Då kan vi åtgärda problem såsom fläckar i soffan, istället för att köpa ny soffa, vilket tycks vara standardlösningen annars, säger Johannes.

Dessutom finns andra saker att låna – allt från köksmaskiner till sällskapsspel. Och produktsortimentet förbättras hela tiden i takt med att medlemmarna visar vad de faktiskt vill ha och använder. Upptäck fördelarna med Ihopa grannbox, testa gratis en månad och få tillgång till allt i boxen. Därefter kostar det 69 kr per månad, utan någon bindningstid. För att läsa mer och bli medlem, gå till www.ihopa.com/jarvastaden.

För bostadsrättsföreningar som vill nyttja volymrabatter, kontakta Johannes på 08-828808 för mer information.