I Järvastaden finns det en stor variation av olika verksamheter. Nu drar vi igång en artikelserie där du kommer att få läsa om några av dessa initiativ som finns i vår stadsdel. Först ut berättar Linda T Pahlberg om hennes dans- och showverksamhet för barn, vi känner dem under namnet MusicKidz.

– Året 2021 var ju inte som alla andra år, med Corona och allt vad det har inneburit, inleder Linda sin berättelse med.

Under höstterminen rullade verksamheten på fint och det var många barn som deltog i de tre grupperna i Järvastaden. Klasserna hölls i Jaktvillan, som tidigare.

– Och äntligen fick vi börja komma ut och sjunga inför publik igen, säger Linda med eftertryck.

Det hölls framträdanden i Sollentuna centrum och på Drottninggatan i centrala Stockholm, för att hjälpa till att samla in pengar till Världens barn. På internationella barndagen hölls ett event tillsammans med Röda korset, det ordnades luciatåg för PRO i Sollentuna och vid två tillfällen fick barnen sjunga på Gamla stans julmarknad – ett årligt återkommande tillfälle att sjunga för alla julfirare. Och inte minst, ett framträdande hölls även på Barnens julmarknad i Järvastaden.

Terminen avslutades med en stor lyckad terminsshow för alla barnen i grupperna, där nära och kära fick vara med och fira.

Nu är 2022 här och även om det har börjat tufft, med nya restriktioner och fortsatt hög smittspridning hoppas Linda att terminen kan dra igång 15 februari i Järvastaden, som planerat. Just nu pågår arbete med att ta fram kommande termins blandning av låtar.

– Anmälningarna rullar in, så vi hoppas på bättring gällande covid-läget och att vi kan fortsätta att sjunga som vanligt även under våren och också ha möjlighet till en hel del framträdanden så klart, avslutar Linda entusiastiskt.

Vill du läsa mer om MusicKidz, besök deras hemsida här >>