Bildkonstnär Seija Riitta vid invigningen av barnuställningen i Jaktvillan i Järvastaden juli 2020

Trots rådande mötesrestriktioner blev det ett riktigt lyckat vernissage i Jaktvillan. Bildkonstnär Seija Riitta bjöd in stora som små till att se illustrationer till den kommande barnboken om Helmina och hennes vänner.

 

- Jag var lite orolig över att det skulle komma för många personer åt gången, men allt gick bra, berättar Seija över telefon. Hon är nöjd och glad över att vernissaget gick så bra och trivdes som bäst när barnen ställde frågor om hennes illustrationer.

- Det är från barnen man får de rättframma frågorna, barnen är ju så rättframma, säger hon och fortsätter:

- Jag berättar gärna om min konst och hur den blir till.

Helmina är en liten mus som kan hitta på allt möjligt bus. När vårsådden är igång vill hon gärna så både köttbullar och makaroner.

- Det roliga med dessa sagofigurer är att de kan hitta på vad som helst, bara fantasin sätter gränser, säger Seija glatt.

Hennes mål är att få ihop alla sagor och illustrationer till en barnbok och hon letar just nu efter ett tryckeri där hon kan trycka boken till en rimlig kostnad, så att den inte blir för dyr för barnföräldrar att köpa.

Den som besöker utställningen om Helmina och hennes vänner, som finns att se i Jaktvillan till och med 2 augusti, kommer också kunna se en väggmålning växa fram. Den arbetar Seija med på tider så Jaktvillan är stängd för besökare, så och hoppas att målningen är klar innan utställningen plockas ner.