Musiklektioner på distans

Nu kan du sitta kvar hemma och få musiklektioner via din mobil. Rolf Landberg som driver Järva Musikcenter erbjuder nu lektioner i flera instrument över webben.

Du behöver ett instrument och en mobiltelefon, läsplata eller bärbar dator med webbkamera. De instrument som går att få digitala lektioner i för tillfället är trumset och slagverk, piano, trumpet, dragspel (knapp) och gitarr (bruks- och ackordspel).

Till vardags är Rolf utbildad musiklärare sedan 20 år tillbaka och utbildar idag själv studenter som läser till musiklärare, vid Ingesunds musikhögskola, som tillhör Karlstads universitet. För närvarande sker även denna undervisning på distans.

Lektionerna går till så att Rolf och eleven hittar en tid som passar båda, lektionslängden är omkring 20 minuter. Sedan ställer eleven upp sin kamera hos sig och gör sig redo med sitt instrument. Rolf gör på samma vis hos sig. Rolf erbjuder också en annan typ av undervisning. För den som har ett specifikt problem eller något som den behöver träna på gör Rolf en färdiginspelad video och skickar över till eleven.

Priset för de digitala lektionerna är ungefär hälften av vad Rolfs lektioner på plats kostar. Vill du veta mer eller boka en gratis provlektion, skriv till Rolf på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..