Många, många önskelistor i Järvastaden

Massor av besökare kom till Barnens Julmarknad vid Jaktvillan till första advent. Som alltid fanns massor av gott att handla från skolklassernas stånd. Generöst sponsrat igen av ICA i Järvastaden. Music Kidz sjöng julsånger, Ulla var här med fåren från Överjärva gård, alla som ville fick åka hästskjuts genom stadsdelen, det var fiskdamm och det var blåskvartett med Solna Brass. Niels var här med hemlagad sill till salu.

För tionde året i rad kom Tomten med häst och vagn till Järvastaden. Som alltid blir det jättelång kö med förväntansfulla barn tillsammans med tålmodiga föräldrar. Tomten tog emot hundratals önskelistor hela eftermiddagen. Tomten läser alla önskelistor och ur ett axplock nämner han följande.

Några skriver mer personligt och vill ha autograf av Tomten och bilder på hans Nissar och renar. Adressen till Våtmarksvägen i Swiden är noga noterad. Ellen har många önskningar av stort och smått och har också mycket noga angett sin adress på Fridensborgsvägen, även portkoden är noterad, vilken våning och att det är till höger.

Alexander ritar snyggt hur hans önskan om en levande hund ska se ut. En fin önskan om att föräldrarna slutar bråka är noterad ihop med ett par jeans. Många önskar sig slime, Olivia vill ha en hel hink. Extra roligt med listor på fint papper och med roliga teckningar. En ny önskan i år kan vara Fingerlings, små djur som klänger runt ens fingrar. En annan ny önskan för i år är barnet som vill ha odegrensade krafter. Paw patrol vill många ha i år också.

I en lång lista önskningar finns också uppräknat sedlar 3000. Mycket pengar! Huga vill ha olika sport spel och hockey-gubbar. Djurgården ska spela mot Björklöven. Inte helt lätt att läsa Anikas önskelista men hon har ritat några fantastiska hundar som skäller Vof! En enkel önskan, leksaker, t ex PS-4. Robur med Föreningssparbankens gamla logga vill bland annat ha en Spidermandräkt. Kanske bra i bankbranschen idag. Vera har skrivit önskningar på stort papper med stora bokstäver, gjort en jättefin teckning och noga noterat att hon har varit snäll.

Flera önskelistor är med bilder utklippta från tidningar. De längsta någonsin i Järvastaden, från Julia och Emelia, var minst tre meter långa när de rullades ut. En elvaåring skriver att det är trevligt att få träffa tomten. Tomten tyckte säkert likadant. Vem ordnar en Barnmotorkross, radiostyrd bil, bilbana och drönare till Rolf? Gravitrax, vad är det, tur det finns Google, tänker Tomten. Armbandstelefon vill barnen ha i år.

Trevligt när man skriver - Tack så mycket - efter en kort önskelista. Kan vara svårt att slå in Agnes önskan om levande charader. En fin liten teckning på nallebjörn och en docka kan också vara en önskelista. Skriver man under med – Tomten är bäst - så får man stava sjol hur man vill. Gösta har varit tydlig och använt en förtryckt To Do List för att anteckna sina önskningar. Självklart önskas det fred på jorden, i år tillsammans med en rymddräkt. Estelle har en liten önskelapp och inleds med – kära jultomten – då får mansvårt att inte uppfylla hennes önskan.

En önskan om I-phone X har strukits. Bara en mobil är ok. LOL är fortfarande populärt på mångas önskelistor liksom så klart Lego i alla möjliga former. Dockor, djur i alla dess former, bilar likaså är alltid med på barnens önskelistor. Bakugan-figurer syns på flera listor. Har vi haft det förut? Tomten tar hjälp av Google igen. En annan som är elva år önskar sig en telefon och säger tydligt ifrån att det inte ska vara något barnsligt, tack!

jarvastaden onskelista6jarvastaden onskelista6jarvastaden onskelista6jarvastaden onskelista6jarvastaden onskelista6jarvastaden onskelista6