Nu börjar verksaheten i Järva Musikcenter att ta form. Rolf Landberg som driver centret berättar:

- Förutom lektioner i slagverk och trummor och studiecirkel i storband är en del musikevent inplanerade.

De som tar lektioner för tillfället är något äldre och har spelat ett tag, det rör sig exempelvis om yrkesverksamma musiker som coachas inför en audition, musikhögskolestuderande som läser en fristående högskolekurs eller en vuxen amatörmusiker som behöver lite tips inför sitt orkesterspel.

Det finns platser kvar till höstens undervisning för dem som vill lära sig att spela trummor och slagverk. Alla är välkomna att höra av sig, oavsett ålder och förkunskaper.

Rolf driver också en studiecirkel i storband, under namnet "Basic Big Band". Bandet har funnits ganska länge och är förutom träffarna på onsdagkvällar ute och framträder några gånger per säsong. Danskvällar på Karlbergs Slott och Nalen har nyligen varit inbokade. Ibland behöver bandet förstärkning och bor du i närheten och spelar trumpet, trombon eller saxofon och har lite erfarenhet av storband är du välkommen att höra av dig för en provspelning, hälsar Rolf.

Vill du komma med i bandet eller veta mer om Rolfs verksamhet går det bra att skicka epost till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller läsa mer på Järva musikcenters hemsida.

En tidigare artikel om Rolf Landberg och Järva Musikcenter finns att läsa här >