Zumba med Kialu i Järvastaden

En alldeles ny verksamhet kommer att dra igång under hösten i Järvastaden. Det är Kia Lundberg, som nog många känner igen från olika evenemang i Järvastaden, som drar igång zumbaklasser i extralokalen i Magasinshuset på Fridensborgsvägen 64.

På måndag 19 augusti börjar terminen på allvar men för dig som vill prova på finns två tillfällen då Kia håller öppet hus. Den 5 samt 12 augusti välkomnas alla som är nyfikna på zumba och pound, att prova på glädjefylld rörelse tillsammans med Kia. Kom i sköna kläder och bekväma skor, glöm inte vattenflaska. Mer information om de båda tillfällena om öppet hus finns på Kialus sida på Facebook.

Kia kommer att hålla tre klasser varje måndag under hela hösten. Klockan 17 drar hon igång en klass för barn i åldrarna 4-12 som vill zumba, därefter zumba för vuxna klockan 18 och så slutligen ett pass pound med start klockan 19.
För Kia blir det tre timmars träning på raken. Varifrån kommer energin till detta?

- Det finns enormt mycket glädje i zumban, berättar Kia, som när redaktionen ringer henne är på väg att åka iväg till Orlanda och ZinCon, ett dansläger för instruktörer från hela världen. Där ska hon få träffa 8000 andra instruktörer och inspireras av dem, gå utbildningar, lära sig ännu mer om zumba och dansa, dansa och dansa!

- Jag kan säga att mitt liv är uppdelat före och efter att zumban kom in i mitt liv. Bara en sån sak som alla människor jag har fått träffa, därför blir det så roligt att utöka verksamheten ytterligare nu med zumba för barnen. Jag vet inte hur det kommer att bli men det kommer att bli jättebra, säger Kia entusiastiskt.

Det här är zumba
Zumba är dansbaserad gruppträning till huvudsakligen latinamerikansk musik. I zumba finns det plats för alla, oberoende av ålder eller nivå på kondition.

Detta är pound
Pound är en träningsform som verkligen får upp pulsen. Träningen utförs med ripstix i händerna som är ett slags trumpinnar utformade för att ännu bättre tillgodogöra sig rörelserna i pound.

Kia hälsar alla välkomna och säger:

- Det funkar för alla och alla kan vara med. Det finns inga rätt eller fel, det finns bara rörelseglädje!