Rolf Landgren trummor i Järvastaden

Rolf Landberg har en vision om ett musikcenter i Järvastaden. Där ska musikintresserade barn och ungdom, kanske även vuxna, kunna lära sig att spela instrument eller att på annat sätt fördjupa sig i musikutövande.

Just nu är visionen ännu i sin linda, men redan till hösten hoppas Rolf kunna dra igång undervisning i slagverk. Platsen blir då lokalen i Magasinshuset och Rolf välkomnar såväl barn som vuxna.

Själv började han spela som 5-åring och nu, 40 år senare har han fortfarande inte tröttnat på det. Han spelar i Solna brass "för ros skull" som han själv säger, och har under många år spelat i Arméns musikkår. I och med att Solna Brass har sina repetitioner i Järvastaden fick Rolf upp ögonen för vår stadsdel. Själv är han bosatt i centrala Stockholm men ser Järvastaden som en bra plats för att utveckla ett musikcenter.

- Här är nära till allt, och föräldrar skulle inte behöva tänka på att köra fram och tillbaka. Lokalerna är häftiga och området känns inspirerande.

Till vardags är Rolf utbildad musiklärare sedan 20 år tillbaka och utbildar idag själv studenter som läser till musiklärare, vid Ingesunds musikhögskola, som tillhör Karlstads universitet.

På sikt hoppas Rolf kunna utveckla sin idé om ett musikcenter, och kunna erbjuda fler intstrument än enbart slagverk. I visionen om att kunna erbjuda undervisning i andra instrument än trummor och slagverk finns också tanken att samarbeta med Solna Brass.

- Bandet har länge pratat om att starta undervisning på brassinstrument och jag ser bara fördelar i att samarbeta kring detta, säger Rolf.