Tusentals boende i och kring Järvastaden hade samlats vid Mulle Meck-parken till Valborg i härligt vindstilla och soligt vårväder.

Det var full rulle på försäljning av korv med bröd, kaffe, bullar och annat som de lokala idrottsföreningarna sålde. Solna Brass kom med hela ensemblen, Music Kidz hade över 40 barn på sin scen. Till karusellen för de minsta barnen var det en liten kö men till ansiktsmålningen fick man vänta desto längre. ICA lät 150 kg godis regna över vilt plockande barn och ungdomar.

Majbrasan var liten men elden togs sig snabbt när Solna Sjöscouter tänt med många facklor. Lågorna blev tillräckligt höga och värmen spred sig en bra bit utanför avspärrningarna.

Det var närmare 200 som gick tipspromenaden i Mulle Meck-parken och svarade på frågor samt gissade antal godis i påsen vid Järvastadens tält. Nästan alla klarade av att svara rätt på frågorna men ingen kunde gissa att precis rätt antal godis var 219.

Det gissades rejält, allt mellan 30 och 10 000. Närmast var Anna W och Daphne P som båda skrev 220. Vi säger grattis till er båda och ni är välkomna förbi Jaktvillan för att hämta pris i form av biocheckar.