För den som tycker om att springa finns många chanser att göra detta nu i vår, både i och alldeles nära Järvastaden.

Motionsorientering är för dig som vill uppleva Ursviksskogen med en karta i handen. Under tio torsdagar mellan april och augusti finns det tio instruktörer på plats som hjälper dig att komma igång. Välj mellan olika banlängder och svårighetsgrader.

Det kostar 80 kr för vuxna och 60 kr för ungdomar upp tom. 16 år. Efter målgång får du resultatet och om du vill kan du jämföra dig med övriga tävlande. Omklädning och dusch i Ursviks Motionsgård ingår.

jarvastaden spring1

Naturpasset är för dig som vill orientera på egen hand, hur mycket eller lite som helst under april till november. I Ursviksskogen finns 40 kontroller uppsatta och den som hittar alla kan vinna fina priser. Kartan med kontrollpunkter kostar 100 kronor och finns att köpa i Ursviks motionsgård, hos ICA Nära i Järvastaden eller hos Alewalds på Kungsgatan i city.

 

UrsvikXtreme är för dig som gillar tuffa banor. Detta är en av de mest krävande banorna i Storstockholm. Distansen är 15 km eller 7,5 km och start samt mål är vid Ursviks Motionsgård. Spring en eller spring åtta gånger. I november hålls UrsvikXtreme Night.

Tävlingen går av stapeln åtta tisdagar mellan april och november. Det kostar 400 kronor att delta i alla åtta tävlingarna om du anmäler dig före 23 april 2019.

jarvastaden spring2

Mer att läsa om upplägg och priser för UrsvikXtreme finns här >

 

Järvastadsloppet hålls den 26 maj i år. Alla kan vara med och det kostar inget att delta. Mer information om loppet kommer inom kort och vi öppnar upp anmälan strax efter påsk.

 

Vill du springa mer?

Vill du springa ännu mer är du välkommen att göra det tillsammans med Sundbybergs IK. Under hela 2019 erbjuder man olika former av orientering och terränglöpning i skogen
runt Ursvik och Järvastaden till exempel Motionsorientering, Naturpasset, UrsvikXtreme och orienteringskurser för både barn och vuxna.

Alla arrangemang utgår från Ursviks Motionsgård där det också finns gym för inomhusträning och dusch & bastu för en fin avslutning. Här finns dessutom lokaler som kan hyras för kalas och andra tillställningar.


Har du några frågor är du välkommen att kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel 070-515 28 83

www.sik.org/orientering