Maria Tenggren älskar att dansa. Hon har ägnat många år åt cheer leading och dans, och nu vill hon dela med sig av glädjen i dansen till andra. På tisdagar och fredagar håller hon undervisning i jazzdans för vuxna - både rutinerade och sådana som aldrig dansat förr.

I Brotorpshallen på tisdagkvällar, och snart även fredagskvällar, svänger det till i takt till musiken från högtalarna. Det är Maria Tenggren som leder sina grupper i jazzdans.

- Jazzdans är en fartfylld, showliknande dans. Man hämtar inspiration från street och balett men jazzdansen är mer tekniskt inriktad, säger Maria.

Hon har dansat sedan hon var sex år, när hon började med cheer leadning. När hon var 14 år började hon i juniorlaget och tävlade då både i DM, SM och EM på elitnivå. Det blev mycket tävlande och många resor så när Maria var 17 år gick hon över till dansen. Hon gick kvällskurser på balettakademien, och lärde sig även olika typer av jazzdans, både modern och klassisk.

Nu håller hon egna klasser, på tisdagar i Brotorpshallen, då hon även håller en träningsklass samma kväll. Intresset för hennes kurser har ökat och snart kommer det också att finnas en grupp på fredagar.

Maria välkomnar alla, oberoende av vana av dans och nivå på träning. Alla kan vara med, eftersom var och en sätter sin egen nivå. De som dyker upp på hennes kurser är främst kvinnor i åldrarna 27-35, men alla är välkomna. För att de som går hela terminen inte ska tröttna byter Maria ut koreografin ungefär var tredje gång. Därför är det väldigt lätt även för dem som bara vill komma på drop-in att komma in i dansen.

Mer om Marias dans- och träningsklasser finns att läsa på Piques hemsida >