Vårens orientering för barn och unga

Sundbybergs IK orienteringssektion ordnar aktiviteter för barn och unga som vill lära sig att orientera. Vårens aktiviteter börjar i mars/april och träningskvällarna är tisdagar och torsdagar.

Skogskul är spring och lek i skogen, med orienteringsinspirerade inslag. Denna aktivitet vänder sig till barn i åldrarna 6-7 år och hålls i skogen i Ursvik.

Orientering för barn i åldrarna 8-16 år går ut på att lära sig använda en orienteringskarta, springa orienteringsbanor i skogen och att leka orienteringslekar med nya kompisar. Alla barn födda från och med 2011 kan vara med och tränar med sin egen åldergrupp, övrningarna anpassas efter deltagarnas nivå.

Intervallträning för ungdomar från 13 år och uppåt innebär löpning, barn och vuxna tillsammans men var och en på egna villkor. Spring så många varv du hinner och orkar utan att tappa kontakten med de övriga, så blir det mer peppande och roligare.

 Utöver vårens aktiviteter för barn och unga hålls också skogsskolan under sommarlovet.

Är du vuxen men ringrostig eller nybörjare inom orientering? Sundbybergs IK planerar att ha en nybörjarkurs för vuxna under våren.

 

Mer information samt länk till anmälan finns här, ladda ner informationsblad från SIK.