Järvastadens sommarbibliotek inryms i ett eget litet hus i Mulle Meck-parken. Här hålls sagostunder och här pysslas det, hela sommaren.

 

Biblioteksverksamheten är ett samarbete mellan Järvastaden AB och Solna stad.

 

Kristina Herrlander är bibliotekschef i Solna stad och ansvarar verksamheten i Solna stadsbibltiotek. Hon har de senaste tre åren arbetat tillsammans med Järvastadens VD Stefan Sellgren för att utforma sommarbibliotekets verksamhet till något som ska uppskattas av alla.

 

- I sommarbiblioteket har vi ett kortlöst lånesystem. De som vill låna böcker skriver upp sitt namn på en lista, och när låneboken återlämnas så stryks namnet. Det är ett enkelt system som fungerar bra, berättar Kristina.

 

Initiativet till sommarbiblioteket togs för ett antal år sedan av den dåvarande bibliotekschefen Barbro Borg, Tor Svae - scenografen som ligger bakom en stor del av Mulle Meck-parkens utformning, och Stefan Sellgren.

 

I dag finns här omkring 250 böcker och såväl parken som biblioteket är ett känt utflyktsmål för boende i Stockholmsområdet. I biblioteket arbetar sommarungdomar, en del av dem anlitas av Järvastaden, andra av Solna stad. De sommarungdomar som arbetade förra året blir i år handledare för de allra nyaste. Sommarungdomarna får även en utbildning av Solna stadsbibliotek, för att bättre kunna möta besökare i biblioteket.

 

Under sommaren 2015 kommer det att hållas sagoläsning, pysselstunder och även tävlingar. En av aktivitererna går ut på att göra en egen liten bok, och var mycket uppskattad förra året, varför det blir en även i år.

 

- Vi är glada att det nu finns ett café i anslutning till biblioteket, säger Kristina och fortsätter:

 

- Det var många som frågade efter det och nu när det finns känner många att de kan stanna ännu längre i biblioteket och i Mulle Meck-parken.

 

- Vi är väldigt glada över att få bjuda på läsglädje genom sommarbiblioteket i Mulle Meck-parken, säger Kristina Herrlander sammanfattningsvis.

 

Välkomna till sommarbiblioteket i Mulle Meck-parken, öppettider och mer information finns här >