Lördagen den 23 augusti arrangeras för första gången Brotorpspelen, bland boende i Järvastaden. Det är en aktivitetsdag som arrangeras helt ideellt av de boende i området. Det är olika gatulag i Brotorp som ska tävla mot varandra i brännboll, boule och stafettlöpning i Ursviks motionsområde.

 

- Syftet är framför allt att ha kul och att skapa samvaro och gemenskap i Brotorp i Järvastaden, säger Fredrik Richard, boende på Vinthundsgatan, och som är en av initiativtagarna tillsammans med Julia Björklund och Mattias Ahlberg. Vi ville hitta ett enkelt och kul sätt att lära känna ännu fler i området.

 

Mycket positiv respons
Det är de boende på gatorna i området Brotorp i Järvastaden som tävlar i lag mot varandra i brännboll, boule och stafettlöpning. Förhoppningsvis kan spelen bli ett årligt återkommande arrangemang i Brotorp och Järvastaden. Att döma av engagemanget så låter det så.


- Vi har fått mycket positiv respons bland grannar och boende i området, så det är väldigt kul, säger Fredrik, och både Julia och Mattias instämmer.

 

- Det blir minst tio gator som kommer att tävla mot varandra. Vinnaren blir den gata som är sammantaget bäst i alla tre grenar. Delsegrare utses också.

 


Jenny Richard visar stolt upp tröjorna för lag Gata Vinthund 2. Fler lag är på gång med sina.
Följ diskussionen på Facebook >

 

Gatuansvariga håller ihop lagen
Det kommer att finnas en gatuansvarig för varje deltagande gata som håller samman sin gata och ser till att det finns tävlande i alla grenar. Tanken är det ska vara lika många kvinnor som män i alla grenar. Utöver tävlingarna, som startar ungefär klockan 10 på förmiddagen, kommer det även att finnas representation av idrottsföreningar, marknadsstånd och aktiviteter för barnen såsom hoppborg och roliga tävlingar.

 


- Vi har en bra dialog med Järvastaden AB och ICA som hjälper oss att genomföra aktivitetsdagen. Nu hoppas vi på riktigt fint väder och en mycket rolig dag, säger Fredrik Richard.

 

Mer om Järvastadens Brotorspel
Brotorpspelen äger rum lördagen den 23 augusti mellan cirka klockan 10-16 vid Ursviks motionsområde.

 

Om du vill veta mer kan du gå in på Facebook-grupp Brotorpspelen Sundbyberg Solna eller kontakta Fredrik Richard på telefon 070-333 98 30 eller e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..