Trots semestertider och årets varmaste dag (kändes det som i alla fall) hade ändå massor av barn i alla åldrar, föräldrar och förskolelärare hittat till Jaktvillan och invigningen av ABC Bokstavslek.

 

 

Järvastaden bjöd på svalkande cider och saft samt jordgubbstårta och bokstavskex. Tor Svae tog inledningsvis hand om mikrofonen och fick sagt många visa ord om bokstäver och dess stora betydelse. Efter Tor kom Lisa Lewin från bokförlaget Bonnier Carlsen som stöttar utställningen med bland annat massor av böcker. Bokförlaget delade generöst ut påsar med böcker till alla barnen.

 

Stefan Sellgren från Järvastaden AB tog chansen och tackade både Roger Josefsson och Tor med var sin blomma.

 

Marianne Damström Gereben, kulturnämndens ordförande i Solna var sist ut i talarstolen. Även hon talade sig varm för alla bokstäver. Hur allt kan starta med att hitta dem som ska till för att signera alla teckningar i tidig ålder och hur jobbigt det då är att heta Marianne, så många bokstäver och ett namn som inte heller stavas som det låter.

 

Med stämningshöjande högtidlig trumvirvel från Paulo Murga klippte så äntligen (tyckte nog alla barnen) Marianne det blå-gula bandet och det var fritt fram att springa in och börja leka med alla bokstäverna.

 

ABC Bokstavslek håller öppet i Jaktvillan på Gunnarbovägen 91 (längst in på Järva skjutbaneväg) tisdag till söndag kl. 12 till 18 ända till den 27 juli. Det är gratis inträde. Välkomna!

 

 

 

Se även film från invigningen i Järvastadens filmgalleri här >