Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 11 mars 2015

Vernissage i Jaktvillan på söndag

Det börjar dra ihop sig till vernissagen i Jaktvillan nu på söndag. Ola Falk jobbar som bäst med att ställa i ordning de omkring 400 fotografierna.

Vi har i Järvastaden under senaste året haft en mängd evenemang för framför allt boende i stadsdelen. Vi har tagit mängder av bilder och gjort flera filmer. Det finns så många bra bilder från allt som har hänt. Det har varit så svårt att välja ut bilder, till och med varit svårt att begränsa antalet men vi har ändå kommit upp i närmare 400 inramningar.

Läs mer >

Nu är det dags att visa upp och dela med oss av allt fint som har hänt och ordnats här i vår stadsdel under det gångna året. Därför bjuder vi nu in till en vernissage på söndag den 15 mars mellan klockan 14 och 16.

Läs inbjudan här >


Rusta din cykel på annandag påsk

Järvastaden kommer tillsammans med Cykel-Expo göra om förra vårens succé med en cykelrustardag för alla som bor i stadsdelen.

I år kör vi på måndagen den 6 april, det vill säga Annandag påsk. Exakt klockslag är ännu inte bestämt. Vi ses utanför Cykel-Expos affär, vid baksidan av Mulle Meck-parken.

Det kostar ingenting – vi bjuder på servicen. Men vi lagar inga punkteringar eller gör reparationer.

Läs mer >


Scoutrörelse i Järvastaden – Ursvik

Järvastaden har tillsammans med Solna Sjöscouter sonderat intresset för att starta upp en ny avdelning i Järvastaden-Ursvik. Vi har tills nu fått in anmälningar från 12 föräldrar om intresse för att deras barn ska vara med i den nya scoutavdelningen.

Läs mer >

Följ Järvastaden på Facebook

Nu har vi en sida på Facebook om allt som händer i Järvastaden. Här får du tips om det senaste, information om vad som är på gång och möjlighet att följa utvecklingen i Järvastaden.

Följ oss på Facebook


Föreningar kring Järvastaden - Vasalunds pojklag

Först ut i vår serie om idrottsföreningar kring Järvastaden som kommer att delta vid firandet av Valborg är Vasalunds fotbollslag för pojkar födda 2007.

Läs mer >

Ta gåtåget till skolan

- Vi är några som har startat ett "gåtåg". Premiären var i dag, den 9 februari, och det är ett samarbete mellan tre familjer. Förhoppningen är att vi kan utöka med fler familjer senare under våren.

Läs mer >

 


Se alla bilder från pulkatävlingen

Nu finns tiderna från pulkaracet sammanställda, se längre ner på sidan. Vi gratulerar vinnarna som får gå förbi ICA för att kvittera ut vinsterna.

Läs om pulkaracet här >

Till galleriet >

Bygglov för JM:s Blåbärsskog

Byggnadsnämnden beslutade på sitt senaste möte att ge bygglov till två flerbostadshus i kvarteret Pyrolan 2, med sammanlagt 130 nya lägenheter. Kvarteret kommer att vara placerat vid Fridensborgsvägen 127-139.

Läs mer >


I korthet

ICA i Järvastaden blir större >>

Detta händer i Järvastaden 2015 >>

Se filmen om Järvastaden >>

Bläddra i broschyren om Järvastaden >>

 


Från byggherrarna

Skanska släpper en ny etapp av Pyrolan till försäljning den 19 april. Anmäl ditt intresse redan idag >

Som VIP-kund hos JM får du förtur till Blåbärsskogen som släpps till försäljning i mars. Anmäl dig här >