Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 18 maj 2015

Kom med i Järvastadsloppet 24 maj

På söndag den 24 maj är det dags för det årliga Järvastadsloppet. Dra på träningskläderna och ta med hela familjen till en dag i motionens och glädjens tecken.

Järvastadsloppet är ett motionslopp öppet för alla, både för oss som redan bor här och för alla andra som skulle vilja göra det.

Det är gratis att delta och anmälan görs på plats. Start och mål är vid Jaktvillan i Järvastaden, Gunnarbovägen 91. Bilparkering finns.

Vi har tre olika klasser. Barn t.o.m. 7 år, 1 km. Ungdomar 8 år och äldre, 2 km. Vuxna springer (eller promenerar) 5 km.

Alla som går i mål får medalj och ICA Nära i Järvastaden ser till att vi återställer vätskebalansen.

Första start är kl 15.00, kom i god tid för anmälan och uppvärmning.

Detaljerad information om anmälan, start, hur du hittar hit och om de olika banorna finns att läsa om här >


Mulle Meck biblioteket öppnades i strålande solsken

Lördagen den 9 maj öppnades biblioteket i Mulle Meck parken för säsongen. Som alla soliga helgdagar var parken full av lekande barn och fotograferande föräldrar.

Läs mer >

Ännu fler kom för att fira Valborg i Järvastaden

För tredje året i rad arrangerade Järvastaden Valborgsfirande utanför Jaktvillan och för varje år kommer det fler och fler besökare.

Läs mer >


Jaktvillans café har öppnat - nu med stort sortiment av glass

Den 2 maj öppnade Jaktvillans café för säsongen, nu med ett stort urval av smaskiga glassar.

Läs mer >

Naturpasset är igång igen

Den 1 maj startade Naturpasset med 40 nya stationer i Ursviksskogen, att orientera emellan. Du kan köpa ditt Naturpass i Järvastadens tält under Valborgsfirandet och därefter i caféet.

Läs mer >


Uppskattad heldag med yoga i Jaktvillan

Lugnet och friden sänkte sig över Jaktvillan i söndags då en grupp yogautövare intog positioner på sina mattor, under ledning av läraren Hanna Backman.

Läs mer >

Vems lilla mössa flyger i Järvastaden

Författaren Barbro Lindgren kommer till Järvastaden när utställningen "Vems lilla mössa flyger" går av stapeln den 7 juli i Jaktvillan.

Läs mer >


Restaurang Erolisa öppnar i Järvastaden i maj

Anton Ekici har döpt sin nya restaurang vid Brotorps torg i Järvastaden efter sina barn, Ero och Elisa. Mycket av byggnationen är färdigt och en del möbler är redan på plats.

Läs mer >

Grankällan på samråd

Fastighetsägare, boende och andra intressenter inbjuds till ett samrådsmöte. Solna stad har meddelat att planförslaget och miljökonsekvensbeskrivning finns utställda för samråd under tiden 13 april – 24 maj 2015.

Läs mer >


Vasalunds fotbollslag städar Järvastaden

Lördagen den 25 april kunde man se stora gäng med ungdomar i varselvästar som tillsammans noggrant betade av gatorna i Järvastadens utbyggnadsområde. Längs Järva skjutbaneväg, Gunnarbovägen, Fridensborgsvägen och Spegeldammsparken plockades skräp i flera timmar.

Läs mer >

Spring den tuffa löparserien Ursvik Xtreme!

Den 19 maj är det dags för den tredje deltävlingen i Ursvik Xtreme. Det är inte för sent att hänga på. Distansen är 15 respektive 7,5 km i riktigt tuff terräng.

Läs mer >


Enormt tryck på Skanskas senaste säljstart

Skanska har nyligen säljstartat sin andra etapp i kvarteret Pyrolan strax söder om Fridensborgsvägen invid ICA Nära i Järvastaden. Redan från starten var intresset stort.

Läs mer >

Mycket stort intresse för JM:s Blåbärsskog

Intresset har varit väldigt stort för JM:s senaste projekt Brf Blåbärsskogen i Järvastaden. JM:s VIP-kunder har bokat i stort sett samtliga 34 lägenheter i etapp 1.

Läs mer >


I korthet

Vinnare i tipspromenad >>

Boka Jaktvillan >>

Igelbäckens naturreservat >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Besök Överjärva gård >>


Från byggherrarna

Det är JM och Skanska som bygger och säljer kommande bostäder i Järvastaden.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >