Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 22 april 2015

Fira Valborg i Järvastaden

Äntligen är våren här! Det firar vi som vanligt med en rejäl Valborgsmässoeld vid Jaktvillan på torsdag den 30 april mellan kl 18.00 – 21.00.

Det blir körsång av Music Kidz, allsång, barnkarusell, ansiktsmålning och självklart bjuder ICA Nära på godisregn!

Dessutom marknadsstånd med försäljning av varmkorv, choklad,p> kaffe, bullar, sockervadd.


Cykelrustardag i Järvastaden ska bidra till ökat cyklande

För att bidra till cyklandet i det nya bostadsområdet Järvastaden anordnar Järvastaden AB tillsammans med cykelbutiken Cykel-Expo en cykelrustardag, en årligen återkommande tradition i Järvastaden.

Läs mer >

Uppskattat vernissage i Jaktvillan

Vi hade ett hundratal besökare som noggrant granskade bilder för att leta rätt på sig själva, kompisar, släktingar och grannar. ICA Nära i Järvastaden bjöd på cider, geléhjärtan och Aladdinchoklad.

Läs mer >


Lyckad äggjakt i Spegeldammsparken

Påskharen hade skuttat runt och gömt 30 ägg fulla med godsaker, lite här och var. Många var de barn som ivrigt letade efter var haren kunde ha lämnat äggen.

Läs mer >

Visst blir det Järvastadslopp i år igen

I år är det söndag den 24 maj som gäller för Järvastadsloppet. Arrangemanget kommer vara lika som förra året med två klasser för barn/ungdomar som springer ca 1 respektive 2 km med start ca kl 15 resp 15.30 samt ett motionslopp för vuxna på 5 km med "fri starttid" ca mellan kl 15.35 och 16.35.

Läs mer >

 


Möt Vasalunds flicklag

Vi fortsätter vår serie om idrottsföreningar som kommer att delta vid Valborgsfirandet i Järvastaden. Näst på tur är Vasalunds flicklag i fotboll.

Läs mer >

Föreningar kring Järvastaden - Solna Judoklubb

Under det traditionsenliga Valborgsmässofirandet i Järvastaden kommer Solna Judo att finnas på plats och sälja kaffe och fika. Detta blir tredje året i rad som klubben finns på plats och det glädjer Mats mycket.

Läs mer >


Planeringen av nya skolan i Järvastaden går vidare

Planeringen av den nya skolan i Järvastaden går vidare. Det blir en modern, flexibel skola som kan anpassas efter olika behov och åldersgrupper.

Läs mer >

Solnaföräldrar kritiserar skolplaneringen

Tidningen Vi i Solna skriver i senaste numret om bristen på skolor i Solna: "Stora barngrupper, en ny skola som är fullbelagd i samma stund som den invigs, förskoleplatser på fel sida kommunen. Solnas barnföräldrar har tröttnat på stadens planering för de allra yngsta invånarna."

Läs mer >


Ändrad busslinje i Järvastaden

Landstingets trafikförvaltning har påbörjat arbetet med trafikförändringar inför december 2015 och arbetet omfattar både möjliga trafikutökningar samt reduceringar i trafiken.

Läs mer >

Möt Puls & träning vid Valborsfirandet i Järvastaden

Under Valborgsfirandet i Järvastaden kommer personal från Puls & Träning att finnas på plats för att svara på frågor om träning och hur man kan komma igång med att träna på någon av deras anläggningar. Det kommer också att lottas ut träningskort som gäller för tre månaders prova-på-träning.

Läs mer >


Barnkläder och prylmarknad - en annorlund loppis

Camilla Holmgren och fler eldsjälar kommer att, för elfte året i rad, anordna loppmarknad i Torpets kvartersgård i Solna.

Läs mer >

Bredda träningshorisonten med Cornelia

Snart färdigutbildad på Idrottshögskolan, i grunden personlig tränare samt väldigt intresserad av träning under och direkt efter graviditet, det är var Cornelia Floods energi ligger just nu.

Läs mer >


Inflyttning i första Svanenmärkta huset - Liljekonvaljen

I mars var det dags för inflyttning i det första Svanenmärkta huset i Stockholm, Skanskas projekt Liljekonvaljen i Järvastaden..

Läs mer >

Motionsorienteringarna drar igång

Våren är här och motionsorienteringarna med den! Nu på torsdag drar Sundbybergs IK i samarbete med Solna OK igång den första av tio motionsorienteringar under våren/sommaren 2015.

Läs mer >


Skogskul för barn

Sundbybergs IK:s Orienteringssektion har mängder av aktiviteter för både stora och små. Vårens aktiviteter börjar kring påsk, lite olika för de olika aktiviteterna.

Läs mer >

Orientering för nybörjare

Kom och lär dig använda orienteringskartan, spring orienteringsbanor i skogen och lek orienteringslekar med nya kompisar! Alla från 8 år (födda 2007) kan vara med. Vi träffas på torsdagar klockan 17.

Läs mer >


I korthet

Handla hemifrån hos ICA Nära i Järvastaden >>

Vi sänker hastigheten i Järvastaden >>

Nya flygbilder över Järvastaden >>

Brf Herrgården snart färdigbyggd >>

Söndagsmiddag på italienska i Järvastaden >>

 


Från byggherrarna

Inom kort släpper JM ytterligare 38 lägenheter till försäljning på ett av Järvastadens mest eftertraktade lägen. Kvarteret heter Blåbärsskogen och består av totalt 130 lägenheter, med allt från välplanerade ettor och tvåor till generösa femmor i markplan. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats.

Blåbärsskogen blir ett U-format kvarter som ligger mellan ett skogsparti i söder och Spegeldammsparken i norr. I de 130 välplanerade lägenheterna om ett till sex rum och kök finns bostäder för människor i alla åldrar. Samtliga bostäder får minst en balkong eller uteplats, varav några blir riktigt väl tilltagna. Fyra lägenheter får generösa takterrasser med utsikt över parken.

Läs mer på jm.se >

Välkommen till Järvastadens nya pärla! I Brf Pyrolan får du ett hem där du har nära till skratt, lek, joggingspår och gröna omgivningar. Upptäck ett bekvämt läge som passar för cykelpendling, massor av fritidsmöjligheter och ett serviceutbud som växer i takt med inflyttningen.

Fokus i Pyrolan ligger på sociala och yteffektiva umgängesytor där familj och vänner får rum. Lägenheterna har stora matplatser och öppna eller halvöppna planlösningar. Det är välplanerade ettor och tvåor passar det lilla hushållet, medan det finns plats för hela familjen i de större lägenheter

Säljpremiären för etapp 2 av Pyrolan var 19 april 2015. Skanska uppdaterar sin hemsida med eventuella lediga lägenheter i mitten av maj.

Läs mer på skanska.se >