Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 30 juni 2015

Välkommen till invigningen av "Vems lilla mössa flyger"
7 juli i Jaktvillan

Möt Barbro Lindgren vid invigningen av "Vems lilla mössa flyger".

Skaparen av Mulle Meck-parken, Tor Svae, och Roger Josefsson premiärvisar sin nya utställning ”Vems lilla mössa flyger” tisdagen den 7 juli i Jaktvillan.

Utställningen bygger på boken med samma namn av författaren Barbro Lindgren och illustratör Eva Eriksson. Möt Bisamråttan, Röden, Kottarna och alla de andra figurerna och vandra längs Emån i Barnhans land.

Barbro Lindgren kommer själv att medverka och läsa några rader ur boken. Klockan 10.00 klipper kulturnämndens ordförande i Solna, Peter Edholm, bandet och hälsar alla välkomna.  

Utställningen, som finns i Jaktvillan på Gunnarbovägen 91 i Järvastaden, pågår fram till 2 augusti och öppettiderna är desamma som för Jaktvillans café, alltså tisdag – söndag klockan 11 – 16.


Spindelmannen, Elsa och Anna intog scenen vid Jaktvillan

Trumman virvlade igen i Järvastaden och Spindelmannen tog plats på scenen. Han frågade sig själv och barnen:
- Var är jag och vad gör jag här? Jag gillar den här sagovärlden och jag är redo att leka, dansa och ha kul tillsammans.

Läs mer >

Massor av vuxna och barn sprang Järvastadsloppet

När vi för andra året i rad arrangerade Järvastadsloppet i går söndag 24 maj, så kom det ännu fler än tidigare år för att springa i det vackra försommarvädret. Redan på förmiddagen kunde det anas motionsaktivitet runt Jaktvillan då ett antal orienteringsklubbar hade tävling och samling i förmiddagssolen.

Läs mer >


Nu håller Jaktvillans café öppet sex dagar i veckan

I Jaktvillans trädgård, precis invid entrén till Igelbäckens naturreservat finns ett sommarcafé, Jaktvillans café. Nu öppnar caféet sex dagar i veckan, tisdag till söndag klockan 11 till 16.

Läs mer >

Sommarbiblioteket - en pärla i Mulle Meck-parken

Fram till midsommar håller biblioteket öppet endast på helgerna, men under högsommaren är det öppet alla dagar i veckan utom måndagar. Biblioteksverksamheten är ett samarbete mellan Järvastaden AB och Solna stad.

Läs mer >


Ett golferbjudande i Järvastaden

Spela två, betala för en! Alla som bor i Järvastaden och spelar golf kan göra det för halva priset i sommar. På Ulriksdals Golfklubb och Arlandastad Golfklubb spelar ni två men betalar bara för en! Erbjudandet gäller hela juli 2015!

Läs mer >

Lyckad ungdomsfinal vid Jaktvillan

I slutet av maj gick sista tävlingen i ungdomsorientering där Solna Orienteringsklubb var med och tävlade samt organiserade själva arrangemanget. Tävlingsfinalen gick av stapeln i Igelbäckens naturreservat, precis nedanför Jaktvillan i Järvastaden.

Läs mer >


Järvastaden - en modern hembygd

Peter Edlund och JM skriver om Järvastaden i sin tidning Entré där de möter familjen Holmgren.

- Vi är så glada över Mulle. Det var rena himmelriket att gå hit när barnen var mindre, säger mamma Camilla Holmgren, boende i Järvastaden sedan fyra år.

Läs mer >

Sam flyttar in i Järvastaden

Ännu en bit trottoar och cykelväg färdigställs nu längs Gunnarbovägen samt radhusen med balkong och många andra omsorgsfulla detaljer i räcken, takfot och insynsskydd. De är de första husen som kallas Sam som nu är klara att flytta in i.

Alla husen i Skanskas Villastråk i Järvastaden har fått namn efter figurer i Mulle Mecks värld. Så även Sam, som i Mulle Meck är Sam Scribbler - journalist och författare.

Läs mer >


Cykla från Järvastaden till Kista

I senaste numret av tidningen Vi i Solna skrivs om Järvastaden och Solnas cykelplan. Järvastadens VD, Stefan Sellgren, menar att det är synd att en av de viktigaste cykelvägarna från Kista genom Järvastaden och in mot city inte ens omnämnd i cykelplan. Det är grusvägen genom Igelbäcksreservatet.

Läs mer >

Kommunstyrelsen beslutar om ny skola i Järvastaden

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 15 juni beslutades om inriktning för den nya skolan i Järvastaden. Skolan ska omfatta elever från förskoleklass till årskurs 6, inrymma minst 500 elever och vara klar 2017.

Läs mer >


Angelos bistro utökar menyn

Cesar Avo är nöjd att han nu äntligen har fått alla papper från myndigheter för att kunna servera vin och öl till maten. Nu kan Angelos Bistro utöka sin meny och serverar därmed också libanesisk mat.

Läs mer >

Mycket uppskattad mammagympa i Järvastaden

Cornelia Flood har precis tagit examen och kan titulera sig hälsopedagog med kandidatexamen i idrottsvetenskap och hälsa. Hennes mer jordnära verksamhet är att hålla mammagympa i Järvastaden.

Läs mer >


Klara färdiga gå! Ulriksdals Parkkul Quiz

Prova på Ulriksdals Parkkul Quiz – en tips- och aktivitetsrunda för små och stora barn med mycket spring i benen!

Läs mer >

Se Orangeriet eller gå på Highlightsvisning på Ulriksdal

Ny sommarbutik, guidade visningar, rundvandring på egen hand – kom och upptäck Ulriksdals pärla!

Se Orangeriet eller gå på Highligtsvisning på Ulriksdal - varje dag från och med 22 juni.

Läs mer >


Rabatt på seglarskola för barn och ungdomar i Järvastaden

Sommaren är på gång och med den Solna Sjöscouters seglarskola. Första sommarlovsveckan drar seglarskolan igång, med rabatter för barn och ungdomar som bor i Järvastaden.

Läs mer >

Nu finns det vatten i Mulle Meck-parken

Sedan någon vecka tillbaka är vattnet påkopplat i Mulle Meck parken. Barnen kan själva få vatten urpumpen högst upp på berget. Vatten som sen får rinna i den lilla bäcken mellan små fiffigt hemmasvetsade slussar.

Läs mer >


I korthet

Bilpool hos HSB Dammtorp >>

Ändrad tågtrafik vid Ulriksdals station >>

Motionsorientera i Igelbäckens naturreservat >>

Guide till tystnad i Igelbäckens naturreservat >>

Skaffa Naturpasset i Jaktvillan >>

Följ Järvastaden på Facebook >>


Från byggherrarna

Det är JM och Skanska som bygger och säljer kommande bostäder i Järvastaden.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >