Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 29 november 2016

Välkommen till barnens julmarknad - nu kommer tomten

Söndag 4 december mellan kl 12:00 – 16:00 avrundar vi Jubileumsåret med Barnens Julmarknad i Järvastaden och adventsmys på Överjärva gård.

Bara en kort promenad genom Tomteskogen skiljer oss åt, ljuslyktor visar vägen.

Stefan Sellgren, vd för Järvastaden säger:
- Jag vill passa på att tacka alla som bor i Järvastaden och alla andra som brukar besöka oss för det gångna året. Det har varit ett Jubileumsår med många aktiviteter och många nya ansikten vid varje aktivitet. Det är ni som bor här, ni som kanske är på väg att flytta hit och ni som bara besöker oss som gör Järvastaden till vad den är - en öppen och trivsam stadsdel där alla är välkomna. Vi som bor här kommer från både när och fjärran, var och en med sina förväntningar och önskningar när det gäller boendet men med ett gemensamt: Här ska det vara lugnt och tryggt att bo och växa upp, alla är välkomna och var och en bidrar till gemenskapen på sitt sätt. Vi som bygger Järvastaden har som mål att bygga ett ”dröm- boende för barnfamiljer och alla andra som vill bo lugnt och tryggt med naturen utanför dörren och city runt hörnet”. Tillsammans är vi på väg att lyckas!


Missa inte årets tävling i pepparkakshus

Bygg ditt eget pepparkakshus och lämna in det i Jaktvillan senast den 1 december. Alla inlämnade pepparkakshus kommer att finnas till beskådande i Jaktvillan under Barnens julmarknad den 4 december. Då kommer det även att ske en röstning på vilket som är det bästa pepparkakshuset och vi utser sedan en vinnare.

Alla hus ställs ut och det finaste vinner en korg julgotter från ICA Nära i Järvastaden. Hos Magnus på ICA Nära i Järvastaden hittar du det som behövs för att baka och dekorera ditt pepparkakshus.

För dig som söker inspiration finns mallar att skriva ut här >


Tillfällig förskola öppnar i Järvastaden

Det står nu klart att Solna stad efter årsskiftet öppnar en tillfällig förskola i Järvastaden, i närheten av Mulle Meckparken. Lokalen där förskolan ska bedrivas ägs av Järvastaden AB och syftet är att erbjuda barn med platsgaranti i december och januari en plats i den tillfälliga lokalen.

Läs mer >

Fyra nya kvarter i Järvastaden

Kommunstyrelsen i Solna har på möte 14 november beslutat att ge byggnadsnämnden i uppdrag att påbörja detaljplanearbete för fyra nya kvarter längs Järva skjutbaneväg i Järvastaden.

Läs mer >


Byggstart för JM:s kvarter Åkerbäret

JM kommer nu starta byggnationen av kvarteret Åkerbäret. Åkerbäret som kommer bestå av 167 lägenheter om ett till sex rum kök. Kvarteret kommer att ligga i korsningen Järva skjutbaneväg och Fridensborgsvägen. Det här är det sista kvarteret som byggs i detaljplanen Grönlingen. Preliminär inflyttning sker från kvartal 3, 2018.

Läs mer >

Skanskas projekt Villastråket nominerat till stadsmiljöpris

Kandidaterna till Solna stads stadsmiljöpris 2016 är utsedda! Alla förskönar de på olika sätt Solnas stadsbild. Stadsbyggnadsnämnden har valt de tre nominerade och vid nämndens sammanträde i december koras årets vinnare.

Läs mer >


Vi tar vårt miljöansvar vid Grankällan

Kommunfullmäktige i Solna antog i slutet av augusti detaljplanen för Grankällan. Det beslutet har överklagats av Naturskyddsföreningen och Haga-Brunnsvikens Vänner. Vi vill i nedanstående artikel redogöra för de förebyggande åtgärder som Järvastaden AB gör för att bevara och utveckla miljön kring Grankällan och naturreservatet Igelbäcken.

Anmäl dig här >

Grankällan – ett småhusområde i Solna

I slutet av augusti antog kommunfullmäktige i Solna detaljplanen för Grankällan i Järvastaden. I området, som tidigare använts för bergbrytning, krossverksamhet och betongtillverkning, planeras för cirka 200 rad- och kedjehus i en småskalig bebyggelse med grönskande trädgårdar. Området är omgivet av Igelbäckens naturreservat på tre sidor och längst i väster ligger entrén till reservatet. Vi har pratat med arkitekterna bakom Grankällan.

Läs mer >


Stanna upp i vardagen - Mi håller yogakurs i Järvastaden

Ge dig själv tid för att stanna upp i vardagen. Fundera på vad som är viktigt för dig och vad som ger dig verklig livsglädje. Med vägledning av Mi Eriksson kan du få hjälp att finna ro mitt i vardagens puls.

Läs mer >

Renovering av Mulle Meck-parken

Mulle Meck-parken anlades nästan samtidigt som vi började bygga Järvastaden. Den är inte riktigt tio år gammal men den har använts otroligt mycket och den slits och påverkas. Normalt brukar vi göra en översyn av parken och dess installationer varje vår och rusta det som behöver förbättras. Nu har vi efter en genomgång dock fått göra en extra insats under hösten. Flera av träkonstruktionerna ger vika och ytmaterial behöver ses över.

Läs mer >


Se bildgalleri från Järvastadens Food festival

Vi vill än en gång tacka alla kockar som var med och gjorde Food festivalen till ett fantastiskt evenemang. Tack igen också så klart till ICA Nära i Järvastaden som bjöd på alla råvaror. Vi påminner också alla kockar om att det finns speciellt framtagna kaffemuggar från festivalen att hämta i Jaktvillan.

Se dagen i bilder, i vårt bildgalleri >

En stor succé med Food Festival i Järvastaden

Massor av besökare kom till Överjärva gård för att fira midsommar i fredags. I någorlunda varmt väder och utan regn samlades folk för att knyta kransar och resa traditionsenlig midsommarstång. Ett strålande arrangemang av Kulturlandskaparna.

Läs mer >


Del 1 -Framtiden byggs i Järvastaden

Det byggs mycket i Solna och befolkningen i kommunen och i Järvastaden växer. Frågan är hur det ska byggas – vilken typ av bostäder lämpar sig bäst i nya stadsdelar som Järvastaden? Hans Lind, professor i fastighetsekonomi på KTH, ser Farsta och Vällingby som föredömen. Vi frågar honom, och boende i Järvastaden, hur de ser på områdets befintliga bostadsmix och på planeringen och byggandet i framtiden.

Läs mer >

Del 2 - Järvastaden – tio år med bostadsmarknaden

Vi firar i år att det är tio år sen vi började bygga Järvastaden. Tio år har gått fort men det kan också ifrågasättas om utbyggnaden går tillräckligt snabbt. Detta är en fortsättning på den artikel som undersöker varför det tar så lång tid att bygga klart Järvastaden. I denna del tittar vi närmare på om det kan bero på att färdiga områden kan uppfattas som mindre attraktiva eller om det beror på att marknaden bara kan svälja en viss mängd bostäder varje år.

Läs mer >


Naturskolan för alla åldrar

På Överjärva gård finns Solna Naturskola. Naturskolan erbjuder natur- och miljökurser för barn och vuxna i grupp. Det är främst förskolor och skolbarn i alla åldrar från Solna som besöker Naturskolan men man tar även emot grupper från andra kommuner.

Läs mer >

Eddy the Rocker vann Järvastaden Open 2016

Vem kunde tro att vi skulle ha strålande högsommarvärme mitt i september när vi för tredje året i rad spelade Järvastaden Open på Ulriksdals GK? Ihop med Fairway Golf arrangerar vi en avspänd nästan familjär golftävling där Open står för att den är öppen.

Läs mer >


I korthet

Flygfilm över Grankällan >>

Cykelsäsongen kan förlängas >>

Höstfärger i Järvastaden >>

Kommunfullmäktige i Solna har antagit detaljplan för Grankällan >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >