Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 27 november 2015

Välkommen till Barnens julmarknad i andra advent

Välkommen på Barnens Julmarknad i Järvastaden och adventsmys på Överjärva gård!

Söndag 6 december mellan kl. 12.00 - 16.00 har vi traditionsenligt Barnens Julmarknad i Järvastaden och adventmys på Överjärva gård. Bara en kort promenad genom tomteskogen skiljer oss åt - ljuslyktor visar vägen.

Tomten tar emot önskelistor och delar ut paket vid Jaktvillan. Med pendeltåg tar det ca 10 minuter från city till Ulriksdals station, sedan är det bara en kort promenad hit.

Kommer ni med bil finns det gratis parkering vid Jaktvillan, Gunnarbovägen 91, Järvastaden. Följ skyltningen från Ulriksdals station.

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Tävla med pepparkakshus

Som traditionen i Järvastaden bjuder har vi Barnens Julmarknad andra advent. Bland mycket annat julmys så kommer vi upprepa förra årets succé med
pepparkaks-hus-utställning i Jaktvillan.

Läs mer >

Adventsmys på Överjärva gård

Kulturlandskaparna på Överjärva gård anordnar adventsmys både lördag 5 december och andra advent 6 december.

Läs mer >


Julmys i Järvastaden med häst och vagn

I andra advent, söndagen den 6 december är det åter igen dags för Barnens julmarknad i Järvastaden. Och som traditionen bjuder kommer det även i år att finnas hästskjuts för den som vill ta sig en tur.

Läs mer >

Karin och Kalle skapar gröna rum

Trädgårdsingenjör Karin Ågren och hennes kompanjon och sambo Kalle Persson planterar i dagarna fullt med lökar, växter och träd på nya torget i Järvastaden och i Spgegeldammsparken.

Läs mer >


Lyckad svampjakt med många fynd

Det var närmare 70 personer som söndagen den 18 oktober följde med svampkonsulent Bibbi Wallkvist och hennes syster Lena ut i skogen i jakten på svamp och ny kunskap..

Läs mer >

Scoutgruppen Järvarna

Järvastadens nya scoutgrupp - Järvarna -har haft sitt tredje möte. Gruppen träffades söndagen 15 november och vädret tillät att gruppen höll till utomhus och behövde därför inte använda växthuset, som annars fanns som reservplats..

Läs mer >


Informationsmöte med Raoul Wallenbergskolan

Det två timmar långa mötet hölls tisdagen den 20 oktober vid Scandic Järva Krog och det var uppskattningsvis ett 70-tal föräldrar som hade kommit för att få information om den nya skolan.

Läs mer >

Ny rutt för buss 505

Buss 505 får en ny körsträcka från och med nästa år. Trafik och Informationsledare på Arriva Sverige AB har informerat oss om att linje 505 kommer att dras om från och med den 11 januari 2016.

Läs mer >


Igelbäckens förskola flyttar

För att den nya grundskolan i Järvastaden ska bli klar till hösten 2017 behöver byggandet starta inom kort. Men innan grundskolan kan byggas kommer Igelbäckens förskola, som idag står provisoriskt på det som ska bli skoltomten, flyttas.

Läs mer >

Byggandet av nya I ur och skur går enligt plan

- Byggandet av förskolan har gått mycket bra och helt enligt plan. Huset är helt unikt och anpassat efter den aktuella tomten som ligger i direkt anslutning till Igelbäckens naturreservat, säger Anders Andersson hos byggbolaget.

Läs mer >


Brotorpsspelen - en publikmagnet i Järvastaden

För andra året i rad arrangerades de uppskattade Brotorpspelen, i slutet av augusti - en familjedag fylld av tävlingar och skoj för boende i Järvastadens Brotorpsdel.

Läs mer >

Järvastadens nya skola kommer göra skillnad för alla

Raoul Wallenbergskolan är det friskoleföretag som har fått avtal med Hemsö Fastigheter att bedriva verksamhet i Järvastadens nya skola. Målet är att det ska bli skolan mitt i byn och göra skillnad för alla.

Läs mer >

 
 

I korthet

Följ Järvastaden på Facebook >>

Inflyttning i brf Stensötan >>

LEGO store öppnar i Mall of Scandinavia >>

Amaryllisdagar på Brunnsvikens trädgård >>

Nya parkeringsregler i delar av Järvastaden >>

Avspärrat vid bygge av ny förskola >>


Från byggherrarna

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >