Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 25 april 2016

Marianne Damström Gereben vårtalar vid Järvastadens Valborgsfirande

Välkommen till Valborgsfirande med vårtal av Marianne Damström Gereben!

Traditionsenligt hälsar vi våren välkommen vid Jaktvillan, lördag 30 april kl 18.00 - 21.00 med körsång, marknadsstånd och godisregn.

Skolnämndens ordförande i Solna, Marianne Damström Gereben håller vårtalet och kl 20.00 tänds elden av Solna Sjöscouter.

Alla är välkomna, både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det.


Ursviks IK anordnar familjedag på Valborg - kom till Ursviks IP

Snart är Valborgsmässoafton här och det firar vi traditionsenligt i Järvastaden. I år utökas firandet med en familjedag anordnad av Ursviks IK.

Mellan klockan 13 och 15 kommer det att finnas många roliga saker att göra och mycket gott att äta vid Ursviks IP. Ta med hela familjen till Ursviks familjedag. Ursviks IK med sponsorer bjuder in till en aktiv dag för hela familjen!

Kom till Ursviks IP och delta i alla roliga aktiviteter, så som fotbollslek, ponnyridning, fika och mycket annat.

Läs mer >


Anmälan till Järvastadsloppet

Järvastadsloppet 2016 hålls den 29 maj, med start klockan 15 för de yngsta. Det kostar inget att vara med och självklart får alla som går i mål en medalj.

Anmälan till loppet kan göras här >

Järvastaden Food Festival

I år fyller Järvastaden 10 år. Det vill vi fira med ett stort knytkalas där vi står för råvarorna och du för kokkonsten.

Läs mer >


Pump track-banan en succé

Under påskhelgen ställde Järvastaden AB upp en pump track-bana nedanför Mulle Meck-parken. Många glada röster har hört av sig, banan är en succé och får nu stanna påsklovet ut, så att fler får chansen att åka på den.

Läs mer >

Första spadtaget för den nya skolan

En gråmulen tisdag den 5 april togs det allra första spadtaget för Järvastadens skola, skolan mitt i byn. Se film från den högtidliga dagen.

Läs mer >

Se filmen här >


Många tog chansen att vårfixa cykeln

På Annandag påsk bjöd Cykel-Expo och Järvastaden på vår-service av cyklar och jubileumstårta. Det var många som tog chansen att få cykeln servad till våren. Kön var redan strax efter klockan elva rejält lång. Medan man väntade kunde man passa på att tvätta av cykeln samt också ta en fika med tårta.

Läs mer >

Nu byggs en konstgräsplan i Järvastaden

Ni som har uppmärksammat kalendariet för 2016 för Järvastaden har kanske noterat att vi i början av augusti kommer att ha en organiserad spontanfotboll nedanför Mulle Meck-parken. Vi gör detta tillsammans med ungdomsverksamheten i Vasalunds IF.

Läs mer >


Pysselkalas i Järvastaden

Nu finns det möjlighet att boka barnkalas med pysseltema i lokal precis vid Mulle Meck-parken.

Läs mer >

Många lamm på Överjärva gård

Ulla Alm som är en av eldsjälarna bakom lammverksamheten på Överjärva gård är entusiastisk över alla lammen som nu finns på gården. Hon bjuder in till lammdagarna 5-7 maj och berättar om en hel del spännande aktiviteter i vår.

Läs mer >


Följ med på cykelguidning i Järvastaden

Järvastaden är en del av Solna, där historia och nutid möts på ett spännande sätt. Följ med på en cykelguidning som slutar i Ulriksdals slottspark eller i Hagaparken.

Läs mer >

Spela golf 5 minuter från Järvastaden

Ulriksdals golfbana erbjuder en snabbspelad, spännande och spelstrategiskt intressant 12-håls Golfbana, par 42 (par 63 över 18-hål), därdei välkomnar såväl etablerade golfare som Pay and Play-spelare utan krav på medlemskap i en golfklubb och/eller innehav av ett s.k. Grönt Kort.

Läs mer >


I korthet

Salong Posh i Järvastaden >>

Kemtvätten i Järvastaden >>

Järvastadens bilpool >>

Skogskul för barn >>

Nya öppettider hos ICA Nära Järvastaden >>

Anmälan till scouterna Järvastaden-Ursvik >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Jubileumårets aktiviteter >>


Från byggherrarna

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >