##WebVersion##

Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 24 augusti 2017

Food festival och utomhusbio - nu på lördag med start klockan 17

Nu upprepar vi succén från förra året och bjuder in till Järvastadens Foodfestival och utomhusbio lördag 26 augusti, med start klockan 17!

Det blir en helkväll i Spegeldammsparken med mat lagad av oss som bor här (ICA Nära Järvastaden bjuder på råvarorna). Och det blir musik och film.

Kl 17.00 tänder vi grillarna och dukar fram långborden. Solna Brass, ”Rino Latino” och ”Smörgåsbandet” står för musikunderhållningen. Strax efter kl 20:00 börjar utomhusbion.

I år ser vi ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”. Självklart kommer det att finnas riktiga biopopcorn till försäljning.

Glöm inte ta med en filt att sitta på!

Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det.


Skolan mitt i byn invigd

I strålande solsken och sommarvärme invigdes Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden på måndagen 21 augusti. Det var många som talade och hälsade elever, föräldrar och personal välkomna till den efterlängtade skolan.

Läs mer >

Dags för anmälan till Järvastaden Open

Nu är det dags att anmäla sig till årets golfhändelse! Lördag förmiddag 9 september spelar vi traditionsenligt golftävlingen i Järvastaden. Som alltid är vi på Ulriksdals GK, en kort promenad över eller under järnvägen.

Läs mer och anmäl dig här >


Mer närservice i Järvastaden - vad vill de boende ha?

Vilken närservice vill ni boende ha i de kommande lokalerna längs Järva skjutbaneväg?

Läs mer och fyll i formulär här >

Mat förenar – Daria ligger bakom Järvastadens Food festival

Daria Razumova bor i Järvastaden med man, två barn och en hund. Här har hon bott sedan 2012 och trivs väldigt bra. Under en semester i södra Frankrike fick hon idéen om att samla människor och laga mat – det som sedan blev Järvastadens Food festival.

Läs mer >


Hösten är här och med den Music Kidz

Sedan 2014 har Linda Pahlberg hållit musikkurser för barn. Och nu i höst fortsätter den så populära verksamheten, som tidigare år i Jaktvillan i Järvastaden.

Läs mer >

Ny väg förbi skolan i Järvastaden

Lagom till skolstarten i augusti när nya skolan öppnar i Järvastaden ska vi också ha en ny provisorisk väg klar. För att öka trafiksäkerheten i stadsdelen och i området kring den nya skolan bestämde vi oss tidigt för att bygga ihop Fridensborgsvägens avskurna delar.

Läs mer >


Det händer mycket kring Mulle Meck-parken i sommar

Vår fantastiska Mulle Meck-park och dess omgivningar bjuder på mycket att göra, se och uppleva. Tag med familj och vänner och spendera en skön sommardag här.

Läs mer >

Ny toalett vid Mulle Meck parken

Vi vet att det finns stora behov av toaletter i anslutning till parken. Därför har vi nu letat rätt på gamla avloppsanslutningar från militärtiden och satt upp en ny WC precis intill fyren och Mulle Mecks båt Blåvattnet II.

Läs mer >


Barnutställning med Lasse Majas detektivbyrå

I juli hade vi som vanligt en utställning för barn i Jaktvillan. I år var det Lasse Majas detektivbyrå som intog villan. Vid invigningen var det fullt hus när Lars Rådén (M), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Solna klippte bandet och invigningstalade.

Läs mer >

Hela världen firade på Överjärva

"Molnen hängde tunga vid horisonten – men precis när midsommarstången restes på Överjärva gård bröt solen igenom." Så skriver tidningen Vi i Solna om midsommarfirandet på Överjärva gård.

Läs mer >


I korthet

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Sommarbada nära Järvastaden >>

Järva pizzeria har öppet hela sommaren >>

Naturpasset är här igen >>

Fler bussar i Solna och Sundbyberg >>


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >

##OptOut##