Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 22 augusti 2016

Snart dags för Järvastadens Food Festival

På bara 10 år har Järvastaden blivit en trivsam småstad för barnfamiljer och alla andra som vill bo med naturen utanför dörren och city runt hörnet. Arkitekter och byggherrar har varit viktiga men framför allt är det vi som bor här som gör Järvastaden till vad den är - en trivsam och öppen stadsdel där alla är välkomna och var och en bidrar till gemenskapen på sitt sätt.

Det ska vi fira Lördag 27 augusti och bjuder in till Järvastaden food festival, en helkväll i Spegel-dammsparken med mat, musik och utomhusbio. ICA Nära Järvastaden bjuder på råvarorna och vi som bor här lagar maten.

Eftersom vi kommer från både när och fjärran kan vi lova både välbekanta men också nya smaker och dofter i vår egen food festival.

Kl 17.00 tänder vi grillarna och dukar fram långborden. Solna Brass bjuder på musik så det kommer eka mellan husväggarna. Kl 20.30 börjar utomhusbion. I år ser vi "En man som heter Ove", och självklart kommer det finnas riktiga biopopcorn till försäljning. Glöm inte ta med en filt att sitta på! Alla är välkomna.

Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Utomhusbio i Järvastaden på lördag

Lördagen den 27 augusti blir en dag späckad med aktiviteter för hela familjen.

Vi börjar med Järvastadens Food Festival vid 17-tiden för att avrunda kvällen med vår traditionsenliga utomhusbio i Spegeldammsparken.

I år ser vi "En man som heter Ove", och självklart kommer det finnas riktiga biopopcorn till försäljning.

Filmen börjar klockan 20.30. Glöm inte ta med en filt att sitta på! Alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Kommunstyrelsen har behandlat detaljplanen för Grankällan

Den 15 augusti behandlade kommunstyrelsen i Solna ärendet om ytterligare en etapp i utvecklingen av Järvastaden.

Läs mer >

Se Skanskas film om Järvastaden

I samband med att det nu är tio år sen vi började bygga Järvastaden så har Skanska gjort en film som berättar om hur området på denna korta tid har förvandlats från militärt område via olika sorts handel med begagnade varor till dagens bostadsområde.

Se filmen här >


Framtiden byggs i Järvastaden

Det byggs mycket i Solna och befolkningen i kommunen och i Järvastaden växer. Frågan är hur det ska byggas – vilken typ av bostäder lämpar sig bäst i nya stadsdelar som Järvastaden?

Läs mer >

En stadsboulevard längs Järvastaden

Järvastaden AB ser mycket positivt på de nya förslagen som kommer från Sundbyberg och Solna avseende att minska intrycket av motorväg och istället få en mer stadslik gestaltning.

Läs mer >


Anmälan till Järvastaden Open 2016

Den 10 september går årets Järvastaden Open av stapeln. Välkommen med din anmälan! Vi spelar 12 hål på Ulriksdals GK. Vi är klara till lunch och det är gratis att deltaga.

Anmäl dig här >

Köp Naturpasset i Jaktvillans café

kontroller i skogen!

Läs mer >


Fint främmande i Järvastaden

I år är det tio år sen vi började bygga Järvastaden. Vi har firat det med flera extra evenemang och med många tårtor. Vi har också haft nöjet av att ha flera besök av ansvariga politiker i Solna.

Läs mer >

Sommarens utställning för barn blev en succé

Den 5 juli öppnade vi upp utställningen Allemansland i Jaktvillan i Järvastaden. Massor av barn och vuxna kom i härligt sommarväder för att premiärbesöka Herr Gurka och alla hans kompisar i utställningen som Tor Svae och Roger Josefsson byggt efter Lennart Hellsings böcker och sånger.

Läs mer >


Kojbyggardagarna i Järvastaden blev en succé

Med spillvirke som Järvastaden fått från ett byggprojekt hos BMW/Mini valde vi att göra ett kojprojekt. Vi tror att det är något många barn drömmer om men inte alla får möjlighet att förverkliga Leif Grönvall och Roger Josefsson har varit våra byggledare under hela veckan från måndag den 13:e till fredagen den 17:e juni.

Läs mer >

Kulturlandskaparna ordnade strålande midsommar på Överjärva gård

Massor av besökare kom till Överjärva gård för att fira midsommar i fredags. I någorlunda varmt väder och utan regn samlades folk för att knyta kransar och resa traditionsenlig midsommarstång. Ett strålande arrangemang av Kulturlandskaparna.

Läs mer >


Blomstrande rondell i Järvastaden

Framåt sommaren fick vi flera frågor om blommor skulle planteras i rondellen (eller i cirkulationsplatsen som det egentligen heter) i korsningen av Järva skjutbaneväg och Fridensborgsvägen.

Läs mer >

Fåren betar i Igelbäckens naturreservat

Föreningen Kulturlandskaparna har många får på Överjärva gård. På somrarna går fåren på bete på flera olika platser i Solna. Bland annat går en skock på bete i hagen bara några hundra meter in från Jaktvillan i Igelbäckens naturreservat.

Läs mer >


Man kan också spela basket i Järvastaden

Nu är i alla fall basketplanen på plats för alla som vill spela. Tänk dock på att det kan upplevas som störande för boende intill och att spelet inte kan fortgå sent på kvällen.

Läs mer >

Gör mål i Jaktvillans trädgård

I år har vi satt nät på hockeymålen, som vi ursprungligen köpte för vinterns isbana. Målen står i trädgården för att användas för fotboll eller annan lek. I caféet finns bollar att låna. Vill man spela boule, kubb, krocket eller Mjölkky finns de också för underhållning på gräsmattan eller grusplanen.

Läs mer >


Vatten forsar i Mulle Meck-parken

Genom parken slingrar sig en liten fors som får vatten när barnen pumpar på högst upp. Vattnet rinner ut i den lilla dammen där Mulle Mecks båt Blåvattnet II ligger förtöjd. Tor Svae som ledde byggandet av parken har bra förbindelser med kaptenen på Cinderella. Därifrån kommer de för året nya blåa repen som hjälper barnen att gå balans över (och kanske i) vattnet i dammen.

Läs mer >

Signerat ex av senaste Mulle Meck-boken

Författaren och upphovsmannen bakom Mulle Meck, George Johansson, har signerat ett begränsat antal av den senaste boken som heter Mulle Mecks verktyg. Du kan nu köpa den för ett rabatterat pris i Järvastaden.

Läs mer >


Det finns 18 trädsorter i Spegeldammsparken

Sedan flera år tillbaka är Spegeldammsparken i Järvastaden färdigställd. Långt innan husen byggdes kring parken anlades den för att finnas på plats när boende flyttar in och för att ges tid att växa till sig innan den kommer till ännu större användning.

Läs mer >

En Salig Blandning i ny regi

Sedan den 1 juni 2016 drivs restaurangen Salig Blandning i Järvastaden i ny regi, av Reza Tehrani och Nasin Jamali.

Läs mer >


I korthet

Nya bokningsregler Jaktvillan >>

Nya bokningsbara tider Jaktvillan >>

Öppettider i Järvastaden >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>


Från byggherrarna

JM säljstartar kvarteret Åkerbäret

Läs mer här >

Skanska har 15 hem till försäljning 2016

Läs mer här >

Rad- och kedjehus i Grankällan

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken. Kommunstyrelsen i Solna har behandlat detaljplanen och den förväntas bli klar under hösten 2016.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >