##WebVersion##

Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 21 mars 2017

Cykel-Expo bjuder på vårservice!

Söndag 26 mars bjuder Cykel-Expo på traditionsenlig vår-service. Från klockan 11 till 15 står de redo att olja, skruva och justera cyklar utanför sin affär strax bakom Mulle Meck-parken vid Mönstringsvägen 9.

På söndag utförs dock inga reparationer och utbyten. Cykel-Expo har funnits i Järvastaden ända sen 1991. Nu i takt med att stadsdelen växer med bostäder hittar nya kunder till affären. De säljer både nya och begagnade cyklar samt utför alla sorters reparationer. Öppet vardagar 10-18 och helger 10-16.

Tänk också på att vi ställer om klockorna till sommartid natten mellan lördag och söndag, en timme framåt ska de ställas.


Strax dags igen för pump track-banan i Järvastden

Nu när våren äntligen är på väg i år och vi återigen anordnar cykelrustardag tillsammans med Cykel-Expo så är det också dags att montera upp cykel track banan. Banan placeras ungefär på samma ställe som förra året. Strax bredvid isbanan nedanför Mulle Meck parken.

Läs mer >

Cykeltvätt vid Jaktvillan

Vi har satt en kortare slang och en nyckel till utkastaren vid Jaktvillan. Utifrån sett är de lite gömda bakom räcket vid entrén.

Läs mer >


Inled helgerna med mediyoga och Mi

Kursstart för en rad tillfällen när Mi Eriksson leder klasser i mediyoga och qigong i extralokalen i Järvastaden. Är du nyfiken så är du välkommen att komma för att prova på, hälsar Mi.

Läs mer >

Leasa en elcykel i Järvastaden

De senaste åren har elcyklarna tagit stora kliv framåt. Drivsystem och batterier har utvecklats enormt samtidigt som efterfrågan har ökat.

Läs mer >


Nu blir den gamla trafikskolan förskola

För att Järvastaden även långsiktigt ska förbli barnens stadsdel är nu fokus på att skapa förskoleplatser för stadsdelens alla barn.

Läs mer >

Snart börjar en ny förskola i Järvastaden att byggas

Onsdag 1 mars godkände byggnadsnämnden i Solna bygglov för en ny förskola i Järvastaden. Den nya förskolan kommer att byggas i direkt anslutning till nya skolan och rymma 240 barn på 12 avdelningar.

Läs mer >


Naturskyddsföreningen överklagar Mark- och miljödomstolens dom för Grankällan

Naturskyddsföreningen har på överklagandetidens sista dag inkommit med yrkande att domstolens beslut ska ändras. De begär anstånd till 13 mars för att utveckla sina skäl till överklagandet.

Läs mer >

Nu planeras för fyra nya kvarter i Järvastaden

I februari beslutade Solna stads byggnadsnämnd om början av detaljplanearbete för fyra nya kvarter i Järvastaden. Kvarteren kommer att ligga intill Järva skjutbaneväg och gränsa till kvarteret Pyrolan och Fridenborgsgatan. Här kommer omkring 650 lägenheter och 4–8 förskoleavdelningar att byggas, och området blir därmed en naturlig fortsättning på utvecklingen av Järvastaden.

Läs mer >


Bilister - tänk på barnen!

I Järvastaden, Barnens stadsdel, bor det och vistas många människor varje dag, under alla tider. Många av dem är barn, som inte ska behöva utsättas för trafik på oväntade platser. Därför sätter vi nu upp ett antal så kallade trottoarpratare runt om i Järvastaden.

Läs mer >

Det kommer en seglingssommar i Järvastaden

För barn och ungdomar i Järvastaden så kan vi i år erbjuda 15 % rabatt på deltagande under seglarskoleveckan.

Läs mer >


Solna Konståkning inspirerade vid skridskodiskot

Vi var många som kom förbi Järvastadens skridskobana i lördags. Det var ett ganska jämt flöde med åkare som fyllde banan redan från tidig eftermiddag till framåt kvällen.

Läs mer >

Trollkarlen Karlsson stod för underhållning

När snön inte räckte till för pulkatävling kom Trollkarlen Karlsson till Järvastaden för att underhålla barn och vuxna.

Läs mer >


I korthet

Nu finns tider att boka i Jaktvillan hela 2017 >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Se vad som är på gång i Järvastaden >>

Ny linbana är i drift i Mulle Meck-parken >>


Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >

##OptOut##